Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μπλόκο από τα ασφαλιστικά ταμεία...

Με οκτώ υπέρ και πέντε κατά, τοποθετήθηκαν οι διοικήσεις φορέων κοινωνικής ασφάλισης που συνεδρίασαν χθες, για το «κούρεμα» των ομολόγων. Συνολικά τα ταμεία χειρίζονται ομόλογα αξίας 6,2 δισ. ευρώ. Υπέρ της συμμετοχής τάχθηκαν οι διοικήσεις των ΙΚΑ (με ομόλογα 1,4 δισ. ευρώ), ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΕΑΜ και Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών. Συνολικά, η αξία των ομολόγων στα Ταμεία που τοποθετούνται θετικά στην απομείωση υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι απώλειες σε 1,2-1,3 δισ. ευρώ. Τα Ταμεία που εμφανίζονται αντίθετα, είναι το Ενιαίο Ταμείο >>>




Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ,) το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΕΑΔΥ και του ΟΑΕΕ, συνήλθαν χθες και κάτω από τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ δεν ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους, οι οποίες θα επαναληφθούν σήμερα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. θα συνεδριάσει και πάλι σήμερα στις 12.00, προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη σήμερα, στις 11.30 το πρωί σε νέα παράσταση στο χώρο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. (Σταδίου 24-Αθήνα) για να αντιταχθούν στο κούρεμα των ομολόγων.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας ΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΕΥΠΣ τάχθηκαν κατά του «κουρέματος» των ομολόγων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) στο πλαίσιο του PSI.

«Ψηφίζουμε όχι στην συμμετοχή μας στο PSI με την μορφή που εφαρμόζεται για τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ' επέκταση στην απομείωση των αποθεματικών τους, που συνεπάγεται η συμμετοχή μας σ' αυτό. Η απόφαση αφορά άλλωστε ένα μικρό ποσοστό ομολόγων, ύψους 17 εκατ. ευρώ περίπου που κατέχει το Ταμείο απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα αποθεματικά του, που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, άνω των 500 εκατ. ευρώ, υπόκεινται σε «κούρεμα» χωρίς καν να ερωτηθούμε» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: