Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Απάντηση σε Ψωμιάδη, για τη Γενοκτονία των Ποντίων...

Απάντηση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 
στις δηλώσεις Παναγιώτη Ψωμιάδη σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων
Εδώ και πέντε ημέρες αναπτύσσεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προβάλλοντας περσινό άρθρο στην εφημερίδα Αυγή σχετικά με το «Ποντιακό Ζήτημα». Πολιτικοί αντίπαλοι που θέλουν να χτυπήσουν προεκλογικά και πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χρησιμοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε δηλώσεις τους, το συγκεκριμένο άρθρο που είναι ενυπόγραφο και εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου ως έχει το δικαίωμα στη δημοκρατία.
Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση της επίσημης θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από την ώρα που ανέλαβε πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποστέλει μήνυμα >>>




για την 19η Μαϊου Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο και διαβάζεται στις κεντρικές εκδηλώσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ βουλευτές του συμμετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις.
Ενδεικτικά αναφέρω αποσπάσματα από το φετινό χαιρετισμό του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:  
«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους. Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό. 
… Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην ειρήνη και τη φιλία των λαών, και βέβαια στην καλή γειτονία, θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει. Αποτελεί πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες.»

Η συνδρομή και του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη διαστρέβλωση των επίσημων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το επίμαχο θέμα και η απαράδεκτη λάσπη προσωπικά στον πρόεδρό του λέγοντας ότι «πίσω από το αγγελικό πρόσωπο του κ.Τσίπρα κρύβονται εφιάλτες» δεν είναι τίποτε άλλο από άλλη μία κρίση «πανικού» του αστικού μπλοκ .
Ο κ. Ψωμιάδης που αυτοορίζεται ο «γνήσιος εκφραστής» του ποντιακού ελληνισμού, είναι αυτός που πρέπει να απαντήσει στο πως διαχειρίστηκε μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης ως νομάρχης Θεσσαλονίκης, τις αδιάθετες «ανταλλάξιμες» εκτάσεις των αστών προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής του ’22 και πως χρησιμοποιήθηκε ο ν.3147/2003 πέραν της αποκατάστασης γεωργών και κτηνοτρόφων.

Ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να απαντήσει γιατί πάνω από μία εικοσαετία οι νεοπρόσφυγες από την πρώην σοβιετική ένωση εμπαίζονταν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ως οφείλαν να επιληφθούν οι συναρμόδιοι -και ο νομάρχης Ψωμιάδης- δεν προχώρησαν ποτέ σε τοπικά ρυμοτομικά στα αγορασμένα αγροτεμάχιά τους βάσει του ν.2790/2000 νεοπροσφύγων/παλιννοστησάντων ομογενών, ο οποίος δεν είχε μπει ουσιαστικά σε εφαρμογή με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι γνωστό πως λόγω της πιεστικής ανάγκης στέγασης των πολυπληθών οικογενειών μετά και από «δική του προτροπή» έχτισαν χωρίς οικοδομικές άδειες και φυσικά τους επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από Πολεοδομία και ΙΚΑ για ένσημα υπέρ αγνώστων και καλούνται σήμερα να τα νομιμοποιήσουν σαν αυθαίρετα κτίσματα πάλι σε αγροτεμάχια εξαδιαιρέτου και όχι σε αυτόνομα οικόπεδα και έτσι ανεβάζουν στα ύψη τα πρόστιμα παρόλο το «κούρεμα» που τους έκανε σχετική τροπολογία.
Στον κ. Ψωμιάδη απαντώ πως «Ανθέλληνες» είναι όλοι αυτοί που συνέβαλαν στη δημιουργία του πελατειακού κράτους για μικροκομματικά συμφέροντα, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής με τους αντεργατικούς νόμους πριν αλλά και μετά μνημονίου εποχής.
Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ  για το έργο όλης της προοδευτικής οργανωμένης έκφρασης του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μεγάλη. Χωρίς καμία αμφιβολία αυτές οι δυνάμεις διατελούν ένα σημαντικό έργο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την πολιτισμική μας παράδοση. Η ιστορική μνήμη όμως δεν μπορεί και δεν είναι ούτε μονόπλευρη ούτε επιλεκτική.

Ο ελληνικός λαός αυτή την περίοδο δίνει σκληρούς αγώνες.
Ενόψει  των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα θα διεξαχθεί η πιο οξεία, μετά τον πόλεμο, πολιτική και ταξική σύγκρουση για το μέλλον της χώρας, η οποία θα έχει ευρύτερες συνέπειες σε όλη την Ευρώπη. Ο λαός μας όμως δεν πρόκειται να καμφθεί. Δεν θα υποκύψει, δε θα εκβιαστεί και θα βάλει οριστικό τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Με την ψήφο του θα καταστήσει άκυρο το μνημόνιο και θα καταδικάσει τις δυνάμεις που ευθύνονται για την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας.
Σε αυτή την σκληρή μάχη  ο προοδευτικός ποντιακός ελληνισμός είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει το δικό του αγωνιστικό παρόν.»

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Λίτσα)
Βουλευτής  Β΄ Θεσσαλονίκης 
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: