Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Συνεδρίασε χτες η ΚΕ του ΚΚΕ για να διατυπώσει μια καταρχήν εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη 2012
Το εκλογικό αποτέλεσμα ενισχύει την τάση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, δε συνιστά ανατροπή πολιτικής. Να συναντήσει τη λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα με τη μαζική οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, παντού. Καμιά αναμονή μπροστά σ' αυτές τις διεργασίες. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την πάλη >>>





υπέρ της εργατικής λαϊκής εξουσίας θα βρεθεί στο επίκεντρο το επόμενο διάστημα στο λαό, καθώς θα γίνεται όλο και πιο καθαρή η διαφορά κυβέρνησης και πραγματικής λαϊκής εξουσίας, όπως και η συνολική πρόταση για τα άμεσα ζητήματα της λαϊκής επιβίωσης και για την εργατική λαϊκή εξουσία. 
Από την άποψη αυτή η πολιτική εκλογική δράση του ΚΚΕ σε αρμονία με τη στρατηγική του, ως όφειλε, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. 
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει οποιασδήποτε σύνθεσης κυβέρνηση προκύψει. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή του δεν απαιτείται απλώς το Κόμμα να κάνει μια μικρή υποχώρηση, αλλά να αναποδογυρίσει το Πρόγραμμα και την πολιτική του, να κάνει απαράδεκτους συμβιβασμούς για το σήμερα και το αύριο των λαϊκών συμφερόντων. 
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤOΙΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



Η «ευχή» του ΣΕΒ
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας. 
Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση. 
Ευκταίο θα ήταν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών - τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. Θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση. 
Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται εφικτό. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε ένα τέτοιο βιώσιμο σχήμα, τότε η μόνη λύση είναι μία νέα προσφυγή στις κάλπες». Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: