Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

"Ο Νόμος δυτικώς του Ρίο Πέκος"...

Στάθης στον eniko
Το Στόκτον χρεωκόπησε.
Τι είναι το Στόκτον; Μια πόλη στην Καλιφόρνια. Μια από τις πολιτείες των ΗΠΑ που διάγει υπό κατάρρευσιν και η ίδια! (Οπως άλλωστε υπό λανθάνουσα κατάρρευση διάγει το σύνολο των ΗΠΑ)...
Ομως το Στόκτον χρεωκοπεί -ούτε οι δικοί του πόροι, ούτε οι πόροι της Πολιτείας, ούτε οι πόροι της Ομοσπονδίας μπορούν να σώσουν το Στόκτον- το Στόκτον χρεωκοπεί.
«Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του και απανωτά πακέτα λιτότητας που συνοδεύτηκαν από εκατοντάδες απολύσεις», γράφει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο συνάδελφος κ. Κώστας Πλιάκος, «το Στόκτον των 300.000 κατοίκων ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 9 για προστασία από τους πιστωτές του».
Ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει να πληρώνει τουλάχιστον για τις βασικές υπηρεσίες του Δήμου όπως η αστυνομία και η πυροσβεστική – ή μάλλον για ό,τι έχει απομείνει από αστυνομικούς και πυροσβέστες.
Διότι το Στόκτον βρίσκεται από καιρό σε καθεστώς λιτότητας λόγω ελλείμματος -τι άλλο;- με αποτέλεσμα τις (συνήθεις) δραστικές περικοπές και την απόλυση κατά συνέπειαν του 40% των δημοτικών υπαλλήλων, του 30% των πυροσβεστών και του ενός τετάρτου των αστυνομικών. >>>
 



 
Αποτέλεσμα του ως άνω αποτελέσματος ήταν η επιστροφή του Στόκτον στην εποχή της Αγριας Δύσης, κοινώς του Φαρ Ουέστ, όπου νόμος ήταν ο νόμος του ισχυρότερου - περίπου κάτι σαν τον νεοφιλελευθερισμό σήμερα.
Αυτήν τη στιγμή η ανεργία και η εγκληματικότητα είναι στα υψηλότερα επίπεδα των ΗΠΑ, πέρσι «έγιναν 58 ανθρωποκτονίες, ενώ μέχρι στιγμής, φέτος, έχουν γίνει 31, με 195 σπίτια να έχουν βγει στον πλειστηριασμό».
Παρά ταύτα η πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται με μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση - ένα μίνι Μνημόνιο δηλαδή σε τοπικό επίπεδο,
 
καθώς και με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων του ληστή, του τοκογλύφου, του ενεχυροδανειστή και του νεκροθάφτη.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο Νόμος Δυτικά του Ρίο Πέκος εφαρμόζεται και Ανατολικά, αρκετές πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ πάνε επίσης για χρεωκοπία, αρκετά κράτη στην Ευρώπη πάνε για χρεωκοπία - πλην όμως όχι απαραιτήτως όσα χρωστάνε τα περισσότερα εν σχέσει με το ΑΕΠ τους όπως η Γερμανία!

Το έχουμε ξαναπεί και το ξαναπούμε: το χρέος είναι όπλο! Και οι μεν πιστολάδες στη Δύση το χρησιμοποιούν ως εξάσφαιρο περίστροφο και Ρέμινκτον καραμπίνα, οι δε τοκογλύφοι στην Ευρώπη ως παντσερντιβιζιόν κι «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα».
Ο Νόμος δυτικώς του Ρίο Πέκος και ανατολικώς της Πρωσίας είναι ο ίδιος. Είναι το δίκαιο (κι όχι το δίκιο) των Τόκων, είναι ο νόμος του ισχυρότερου που προβλέπει και συνεπάγεται πίσσα και πούπουλα για τους λαούς, χρυσάφι και ισχύ για τους Δυνατούς.
Και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί θα συνεχίσουν να είναι ελλειμματικοί και μετά τη λιτότητα και μετά τα μνημόνια.
Ο κ. Μόντι μετά την προχθεσινή του «νίκη» στη Σύνοδο Κορυφής, θα πρέπει να απολύσει 100.000 δημοσίους υπαλλήλους και να πάρει εκατό ακόμα ανάλογα μέτρα. Στην Ισπανία επίσης μετά την προχθεσινή «νίκη» της στην ίδια Σύνοδο, οι εξώσεις συνεχίζονται και έχει αρχίσει το αίμα να χύνεται στους δρόμους.
Οπως στο Στόκτον! Ο νόμος δυτικά του Ρίο Πέκος. Ή στην Αθήνα - «Η Ελλάδα έχει δεχθεί επίθεση», όπως δήλωσε στα «Επίκαιρα» ο Μαξ Κάιζερ, οικονομικός αναλυτής και ακτιβιστής. Το ίδιο έχουν διαπιστώσει πλήθος επιφανών οικονομολόγων παγκοσμίως. Και το διακηρύσσουν, «η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο και τον χάνει».
Η Ελλάδα χάνει τον πόλεμο, αλλά δεν τον χάνουν όλοι οι Ελληνες. Η Διαπλοκή και οι σμπίροι της τον κερδίζουν.
Αυτοί, που υπηρετώντας τη Διαπλοκή βύθισαν τη χώρα στη Διαφθορά και ύστερα την οδήγησαν στη Σκλαβιά δεν χάνουν κανέναν πόλεμο, όπως δεν έχαναν κανένα πόλεμο στην Κατοχή οι μαυραγορίτες και οι συνεργάτες των Κατακτητών – ώσπου ένα                              
                                                              
γλυκό βραδάκι ιδρύθηκε το ΕΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ