Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συνιστώσες (...της Τρόϊκας εσωτερικού) σε ...απόγνωση !

Ο Σαμαράς έκανε πως διαπραγματευόταν και ο Βενιζέλος κάνει πως θύμωσε...
«Η ανακοίνωση Σαμαρά συνιστά υπονόμευση και απρέπεια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προανήγγειλε σκληρή ανακοίνωση από την Ιπποκράτους. Νωρίτερα, μιλώντας στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του Κινήματος να υπερψηφίσουν το πακέτο των μέτρων. Μετά τον Κασσή, βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, τώρα και ο Κώστας Σκανδαλίδης αρνείται να ψηφίσει τα νέα μέτρα αφήνοντας, όμως, "ένα μικρό παραθυράκι", όπως ανακοίνωσε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια γραμμή και οι Ανδρουλάκης - Κρεμαστινός. Ο βουλευτής Κουτσούκος δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: «Έχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά». >>>
 



 
Πλαταίνει, λοιπόν, η ρήξη στο πάλαι ποτέ κυβερνητικό κόμμα. 
Ακόμα κι αν ο Σκανδαλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασκεφτεί την καταψήφιση, τονίζοντας  ότι πρέπει να έρθει το πλήρες κείμενο των μέτρων στην Κ.Ο., να συνεδριάσουν επ’ αυτού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και  να αποφασιστεί η ψήφιση ή μη του πακέτου, αυτό δε λέει και πολλά. 
Ή μάλλον λέει περισσότερα απ' όσα θα ήθελαν αυτή τη στιγμή οι της Ιπποκράτους συγκυβερνώντες.

Άμα και πρωτοκλασσάτα στελέχη σου γυρνάν την πλάτη, είναι πρόβλημα. 

 Μάλλον γι' αυτό έφτασε σε σημείο ο Βενιζέλος να χαρακτηρίσει "επικοινωνιακές κουτσουλίτσες" τους, πάνω από 11 πια, "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, οι της Αγίου Κωνσταντίνου συγκυβερνώντες σύσσωμοι εξέδωσαν μια λιτή ανακοίνωση η οποία έλεγα ακριβώς τα εξής: "Η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη. Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της".

Η κυβερνητική ρήξη πριν τα μέτρα ήταν σχεδόν αναμενόμενη, πάντως. Σε όλα τα προηγούμενα Μνημόνια το ίδιο είχε συμβεί. Τώρα αν θα διατηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ή αν τελικά αυτές θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, θα φανεί στο χειροκρότημα.
Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση η πολιτική καριέρα των συγκεκριμένων δεν έχει πια και πολλές προοπτικές...

Διαβάστε ακόμη:

Σαμαράς: Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση - ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί

Βενιζέλος: Η ανακοίνωση Σαμαρά (για λήξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα) συνιστά υπονόμευση και απρέπεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: