Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μνημόνιακή ...υποχρέωση: Αύξηση 30% στο ηλεκτρικό ρεύμα...!

Παρά το γεγονός ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ ξεπερνούν το 1 δις επειδή ο κόσμος απλά ΔΕΝ έχει να πληρώσει, κι ενώ έχει κοπεί το ρεύμα σε σχεδόν 30.000 νυκοικοιριά, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις χρωστούν εκατ. ευρώ χωρίς να τους αγγίζει κανείς. το Υπουργείο Περιβάλλοντος προαναγγέλλει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. της τάξης του 30% !  Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. αλλά και με την υποχρέωση της χώρας μας μέσω του μνημονίου, θα πρέπει να προχωρήσει η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. >>>
 



 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, το 2012 δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως και είχε ανακοινωθεί άλλωστε, αλλά «Το 2013 είναι μια χρονιά, που με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων» ανέφερε ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο «Σημαίνει ότι στις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγής. Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος», αφήνοντας, σαφώς, ανοικτό το ενδεχόμενο «αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος».

Οι αυξήσεις θα ισχύσουν άμεσα και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2013, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση θα είναι της τάξης του 30%.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: