Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ. Δράσεις συμπαράστασης στην Αθήνα και στη Ρουμανία ! (φωτο)

Αθήνα: 
Παρέμβαση στα γραφεία των 3 εταιρειών (Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής) που σχεδιάζουν την καταστροφή της Χαλκιδικής.
Κλουζ, Ρουμανία: 
Πορεία αλληλεγγύης στον Ελληνικό αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού >>>








ELDORADO, GO HOME !

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
Στην είσοδο των γραφείων των τριών εταιρειών (Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής) στη Β. Σοφίας, έχουν τοποθετηθεί κούτσουρα και άλλα ξύλα με το εύγλωττο πλακάτα «Ενθάδε κείται το δάσος των Σκουριών». Ακούγονται ανακοινώσεις από ντουντούκα και μοιράζονται φυλλάδια.
Σε ένα από τα τρία πανό αναγράφεται: «Απασχόληση με αξιοπρέπεια και μέλλον δεν συμβαδίζει με την καταστροφή της φύσης» και σε άλλο:  «Eldorado Gold go home!» 
Οι συμμετέχοντες είπαν στο left.gr:  

«Σχετικά με τον αγώνα της Χαλκιδικής και των άλλων περιοχών της Ελλάδας που έχουν στοχοποιηθεί για εξορύξεις χρυσού, θεωρήσαμε σκόπιμο ενεργοί πολίτες της Αττικής  που έχουμε συγκροτήσει επιτροπή αλληλεγγύης να κάνουμε μια παρέμβαση στην Αθήνα δηλώνοντας και τη δική μας συμπαράσταση στους κατοίκους της Χαλκιδικής και των άλλων περιοχών, αλλά και υποδηλώνοντας ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες ειναι πρόβλημα όλων, όχι μόνο των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. 
Επιλέξαμε αυτή η παρέμβασή μας να γίνει έξω από τα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός και της μητρικής εταιρείας, της  Ελντοράντο Γκολντ, για να υποδείξουμε ποιος πραγματικά κρύβεται από πίσω και ποιος εξυπηρετείται από αυτού του είδους την ανάπτυξη, την οποία θέλουν να παρουσιάσουν ως πρότυπη. 
Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι αυτό ειναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας στρεβλής αντίληψης για την ανάπτυξη, η οποία χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τα μηδαμινά οφέλη για την τοπική κοινωνία αλλά και για το δημόσιο συμφέρον ευρύτερα, αλλά συνήθως και κατά κανόνα συνοδεύεται από καταστροφικές επιδράσεις και επιπτώσεις στο περιβάλλον».

 









Κλουζ, Ρουμανία: Πορεία αλληλεγγύης 

στον Ελληνικό αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού


 
H πορεία “ενάντια στο χρυσό θάνατο”, πορεία αλληλεγγύης προς το κίνημα Antigold στην Ελλάδα, έγινε χθες το μεσημέρι στις 15:00 στην Πλατεία της Ένωσης στο Κλουζ της Ρουμανίας.
Η Ομάδα “Αγανακτισμένοι Νέοι” διοργάνωσε μια εκδήλωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στο μεταλλευτικό έργο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.
Τα πανώ τους, ίδια με τα δικά μας:
“Θέλουμε νερό και δάση και όχι χρυσό και κυάνιο”,
“Φύση, όχι κυάνιο”
“Αλληλεγγύη με τους Έλληνες”
“τα λεφτά σας πήραν τα μυαλά και το κυάνιο θα σας πάρει τη ζωή”
“Certej χωρίς κυάνιο” κλπ. Στο Certej στη Ρουμανία, η “δική μας” Eldorado Gold Corporation σχεδιάζει ένα ακόμα επιφανειακό μεταλλείο χρυσού με κυάνιο (το άρθρο εδώ). Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση πιο κάτω.
Και επειδη Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ κι εμείς δεν ξεχνάμε τους Ρουμάνους φίλους μας. Το πλακάτ “Η Β. Ελλάδα αλληλέγγυα με τη Ρόσια Μοντάνα” είναι από τη σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη.









Δεν υπάρχουν σχόλια: