Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ας "αναλύσουμε" (λίγο ...αλλιώς) μια Δημοσκόπηση...

Οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις, ελάχιστες διαφορές έχουν μεταξύ τους. Τις δημοσιεύουμε στο blog συνήθως χωρίς καθόλου (ή με ελάχιστο) σχολιασμό. Αυτό γίνεται, γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε την "επιστημονική επάρκεια", αλλά και γιατί δεν είμαστε ..."αντικειμενικοί". Επειδή όμως -έτσι κι αλλιώς- οι δημοσκοπήσεις αναδημοσιεύονται, αναπαράγονται, και σχολιάζονται από τον καθένα, δικαιούμαστε κι εμείς, να κάνουμε μια ...προσέγγιση. 
Ας δούμε,  κάποια στοιχεία της τελευταίας απ' αυτές (GPO για MEGA)...
Με ενθουσιασμό λοιπόν, υποδέχτηκαν οι "εταίροι" της τρικομματικής κυβέρνησης (και όχι μόνο) ορισμένα από τα ευρήματα >>>
 




 της συγκεκριμένης δημοσκόπησης.  
Ειδικά μάλιστα ΕΝΑ από αυτά  
(ότι δηλαδή ...μόνο το 23,7 % των ερωτηθέντων, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει) τους "τρέλλανε" από χαρά

Επόμενο ήταν, όλα τα ΜΜΕ τους (και όχι μόνο) -κατόπιν εντολής τους- να προβάλουν -κατά 99%- ειδικά αυτό το εύρημα ! 
Καμμία αντίρηση, άλλωστε αυτός είναι ο κανόνας...  
Όμως:
Καποιες άλλες "λεπτομέρειες" -της ίδιας δημοσκόπησης- φρόντισαν και αυτοί και τα ΜΜΕ τους (και όχι μόνο) να περάσουν στα "ψιλά" και μπάϊ και να τις κάνουν ...γαργάρα.

Ας δούμε μερικές απ' αυτές:
1. Το 62,9 % κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης... 
2. Το 61, 6 % κρίνει ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ θα εξαντλήσει τη θητεία της...
3. Το 83,9 % κρίνει ότι η "επαναδιαπραγμάτευση" (την οποία ευαγγελίζονταν και υπόσχονταν για να κερδίσουν τις εκλογές), ήταν ...μούφα ! (το 43,9 % λέει ότι ΔΕΝ διαπραγμετεύθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ και το 40,0 % ότι διαπραγματεύτηκε, αλλά όχι ουσιαστικά)

Επίσης:
4. Το ότι οι ερωτώμενοι πολίτες, σε ποσοστό 83,3% (!!!) απαντάνε, ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία (δηλαδή, λένε κατάμουτρα στον Σαμαρά και τα δεκανίκια του, που κόπτονται περί του αντιθέτου, ότι είναι κοινοί ΨΕΥΤΕΣ) είναι ...δευτερεόν !
5. Το ότι οι ερωτώμενοι πολίτες, σε ποσοστότο 79,9% (!!!) πιστεύει πως τα συγκεκριμένα μέτρα ΔΕΝ θα μας βγάλουν από την κρίση (δηλαδή τους λένε κατάμουτρα ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να φέρουν σε πέρας, την "ειδική" αποστολή τους) είναι κι αυτό δευτερεύον ! 

Ας δούμε και κάποια άλλα "δευτερεύοντα" που προκύπτουν
σε σχέση με τη δημοσκόπηση, αλλά και με την πολιτική πραγματικότητα
6. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πριν από 6 μήνες (πριν τις εκλογές του Μαίου) στο 4,6 % (!) και σήμερα -έστω- ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, τον θεωρούν "έτοιμο να κυβερνήσει" (!), το περνάνε ...μπάϊ !
7. Το ότι από την επόμενη σχεδόν μέρα των εκλογών του Ιούνη, μέχρι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ (πράγμα που ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί για Αξιωματική Αντιπολίτευση -δημοσκοπικά-), το περνάνε ...μπάϊ !
8. Το ότι πριν από 6 μήνες (πριν τις εκλογές του Μαίου) το άθροισμα ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ήταν στο 77,6 % (!!!) και σήμερα (δημοσκοπικά) φτάνει μόλις, στο 27,6 % (-50 % του εκλογικού σώματος !!!) και "σώζονται" από τη ΔΗΜΑΡ (με την οποία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, φτάνουν στο 32,6 %) της οποίας ΔΗΜΑΡ -παρεμπιπτόντως- ο κορμός της, είναι κομμάτι που αποχώρησε από εκείνον τον ΣΥΡΙΖΑ του ...4,6 % !!! το περνάνε ...μπάϊ !

Αυτά σχετικά με τα συμπεράσματα των τριών κομμάτων της Τρόϊκας εσωτερικού, που είναι φανερό, ότι όταν τους "φτύνεις", αυτοί νομίζουν ότι βρέχει...!!!
Βέβαια έχουν την πολυτέλεια να το ...νομίζουν αυτό, από τη στιγμή που τα ΜΜΕ τους, "παίζουν" καθημερινά -και σε 24ωρη βάση- αυτά που θέλουν αυτοί να προβάλλουν και να "ταϊσουν" τον τηλεθεατή λαό...

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας...

ΥΓ1. Μπορείτε να δείτε Αναλυτικά ολόκληρη τη Δημοσκόπηση ΕΔΩ
Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι, να δείτε τι απαντάνε οι πολίτες κατά "κομματική προέλευση" (ανάλογα με το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές), και ίσως εκπλαγείτε με κάποιες από τις τις απαντήσεις... Παρακάτω -ενδεικτικά- μπορείτε να δείτε 2 κάρτες...


ΥΓ2. Εννοείται, ότι είναι μια δημοσκόπηση από τις πολλές και ότι όλα αυτά είναι δημοσκοπικά, με όλες τις επιφυλάξεις (μικρές ή μεγάλες) που μπορεί να έχει ο καθένας. Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να τα υπερτιμάμε, ούτε όμως και να τα υποτιμάμε...

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ
Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει


ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ
Αν σήμερα είχαμε βουλευτικές Εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: