Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το ΜΕΓΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ! της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ 
ΤΩΝ 800 ΣΕΛΙΔΩΝ!
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νομοσχέδιο σφαγείο και τέρας ενός άρθρου και 800 σελίδων (!!!) το οποίο περιέχει τόσο τα μνημονιακά μέτρα όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2016 (άσχετα μεταξύ τους!), κατέθεσε η κυβέρνηση αργά το βράδυ της Δευτέρας (5/11) γύρω στις 22:00 στη Βουλή.
Το νομ/διο αυτό κατά την κυβέρνηση θα συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Επιτροπή της Βουλής σε μια και μόνη συνεδρίαση την Τρίτη(6/11) >>>





στις 12 και την επόμενη ακριβώς Τετάρτη (7/11), μέσα σε συνεδρίαση 10 μόνο ωρών στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συνέχεια θα τεθεί σε ψηφοφορία.
Είναι προφανές ότι ουδείς βουλευτής όσο επιμελής και αν είναι, θα μπορέσει να μελετήσει αλλά ούτε καν να φυλομετρήσει το νομ/διο τέρας, που θα συζητηθεί σε χρόνο dt και με διαδικασίες εξπρές.
Έχουμε ενώπιόν μας ένα αντισυνταγματικό έκτρωμα που διαλύει το εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό τοπίο της χώρας, το οποίο, προκειμένου να "περάσει" εκβιαστικά από τη Βουλή, θα χρειαστεί ένα κανονικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη έχει προδιαγράψει και επιχειρεί να καλύψει με εσωκυβερνητικές και διακομματικές έριδες των συνεταίρων.
Την Τρίτη (6/11) μόνο οι γιγαντιαίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού μπορούν να σταματήσουν το άθλιο πραξικόπημα μιας άθλιας τροϊκανής συγκυβέρνησης!!!

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ:ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΥΠΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ"
Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης (6/11) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις των νέων σφαγιαστικών μέτρων.

Στην Επιτροπή Οικονομικών, απορρίφθηκε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η εύλογη ένσταση που είχε διατυπώσει η αντιπολίτευση για την απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος(!), το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα συμφωνίας των κυβερνητικών συνεταίρων με την τρόϊκα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι είναι προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης, προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία.
«Εισάγεται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διότι περιέχει διατάξεις για την εφαρμογή μνημονιακών μας υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:
«Με λίγα λόγια, η άμεση εκταμίευση είναι απαραίτητη για την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας. Κατανοώ τις ενστάσεις που εκφράζονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όμως όλα τα υπουργεία κινούμαστε σε ένα εντελώς ασφυκτικό πλαίσιο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».
'Αμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που «επιτέθηκε» στον υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον για «μεγάλο θράσος» και χαρακτηρίζοντας την εισήγησή του «κατάπτυστη», «εισήγηση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές».
«Εισηγείστε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Καταργείτε το κοινοβούλιο. Κουρελιάζετε τον κανονισμό και το Σύνταγμα, προκειμένου να επιβάλετε στη χώρα μια αδίστακτη μνημονιακή χούντα υπό κοινοβουλευτικό μανδύα. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πάτε με αυτές τις διαδικασίες που ουδέποτε εφαρμόστηκαν στο κοινοβούλιο σε περίοδο Δημοκρατίας. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να προχωράτε σε άνομες πράξεις».

«Η ιστορία θα σας κρίνει και θα σας κρίνει πολύ αυστηρά» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, υπογράμμισε ότι έχει εξαντληθεί το ελληνικό λεξιλόγιο για να χαρακτηριστεί αυτό το πολυνομοσχέδιο «νεκροθάφτης» και έκανε λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία και προσχηματική συζήτηση για ένα νομοσχέδιο καρμανιόλα».
«Είναι πρόκληση να γίνεται αυτός ο συνεχής εκβιασμός από την κυβέρνηση, ή ψηφίζετε τα μέτρα, ή χρεοκοπία. Ποιους θέλετε να τρομοκρατήσετε; Τους 1,5 εκ ανέργους, τους εργαζόμενους που παίρνουν 300 ευρώ, τους μισούς άνεργους νέους; Μέσα στη κρίση αυτή το μεγάλο κεφάλαιο εξακολουθεί να θησαυρίζει. Είναι πρόκληση. Αποδεικνύει πόσο πλασματική είναι αυτή η αστική δημοκρατία» συμπλήρωσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Μαριάς, σημείωσε ότι κανείς βουλευτής δεν είχε το χρόνο σε λίγες ώρες να διαβάσει 753 σελίδες, που αλλάζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.
«Καταλύετε τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής. Και δεν θα ισχύσουν αύριο ως άλλοθι ότι δεν διάβασαν το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί στην αλλοίωση της Δημοκρατίας. Είναι ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που θα το βρουν μπροστά τους. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που έχει δυναμιτίσει τη χώρα» κατέληξε ο κ. Μαριάς.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπέζας, σύμφωνα με το οποίο τα κόμματα της συμπολίτευσης υποστήριζαν τη διαδικασία του κατεπείγοντος του πολυνομοσχεδίου, που αμφισβήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποχώρησε από τη διαδικασία συζήτησης των μέτρων στη Βουλή, αφού πρώτα επανήλθε στις αρχικές του δηλώσεις ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.
iskra
μονταζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: