Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικοί φορείς, στο "κάτεργο" του Βατοπεδίου...

Σήμερα, Δευτέρα 17/12/2012, πολυμελής αντιπροσωπεία πολιτικών και κοινωνικών φορέων μετέβη στο Βατοπέδι Χαλκιδικής, στο κέντρο δίωξης λαθρομετανάστευσης, όπου κρατούνται εδώ και 6 περίπου μήνες, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας, 38 μετανάστες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα και που η ελληνική πολιτεία εμποδίζει την μετάβαση τους σε άλλες χώρες, λόγω της γνωστής συμφωνίας «ΔΟΥΒΛΙΝΟ2». 
Οι κρατούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα, διαβιούν σε μεσαιωνικές συνθήκες, δεν προαυλίζονται, δεν έχουν δει το φως της ημέρας εδώ και 6 μήνες. Στερούνται οποιαδήποτε ιατρικής φροντίδας.>>>
 
Βρίσκονται στα όρια της απελπισίας και οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τους Τάσο Κανταρά μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τις βουλευτίνες Ιγγλέση Κατερίνα Ν. Χαλκιδικής, Γαϊτάνη Ιωάννα και Δέσποινα Χαραλαμπίδου Ν. Θεσσαλονίκης. 
Ακόμη ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Χαλκιδικής, στελέχη της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και επιτροπή κατοίκων της Ορμύλιας με τον πρώην κοινοτάρχη και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στη Χαλκιδική Χριστόφορο Στεφανίδη
 
Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν από το Διοικητή του Τμήματος, επισκέφτηκαν τον χώρο κράτησης και μίλησαν με τους κρατούμενους. 
Το θέμα συγκινεί ιδιαίτερα, την δημοκρατική και ευαίσθητη κοινωνία της Ορμύλιας, που με κάθε τρόπο δείχνει την αλληλεγγύη της. 
Η αντιπροσωπεία σκοπεύει να αναδείξει αυτό το μεγάλο θέμα - ντροπή για την κοινωνία και τον πολιτισμό του 21ου αιώνα – με σειρά ενεργειών σε όλα τα επίπεδα πολιτικά, κοινωνικά και υπηρεσιακά για να δοθεί επειγόντως λύση, που να σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: