Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Τέσσερα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα. Τότε, για ένα μήνα οι δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας δονούνταν από το σύνθημα: «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες». Με αυτό το τόσο εύστοχο σύνθημα >>>





  και με πολλά άλλα η νεολαία εξεγέρθηκε το Δεκέμβρη του 2008 απέναντι σ’ ένα δολοφονικό σύστημα, που άρχιζε να δείχνει το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο. 


Μετά από τέσσερα χρόνια το μήνυμα της εξέγερσης είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Ο Δεκέμβρης του 2008 έδειξε ότι στην εποχή της κρίσης και της άγριας επίθεσης του κεφαλαίου για να διασωθεί το σύστημα, η αναγκαιότητα της εξέγερσης έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Σήμερα, η άθλια τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο πυροβολούν τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά δικαιώματα. Απέναντι σ’ αυτό το συρφετό, ο δρόμος της πανεργατικής εξέγερσης για την ανατροπή τους είναι η προοπτική της ελπίδας και της νίκης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις για τις 6 Δεκέμβρη. Το πρωί, στις 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στην πορεία των μαθητών και στις 5 μ.μ. στην Καμάρα στη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων, αριστερών οργανώσεων, και άλλων μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: