Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στην Ελλάδα, αλλά και γενικά, στη ..."ζώνη του ευρώ" !

Και η διαφθορά καλά κρατά στην Ελλάδα με τη χώρα μας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Κολομβία σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνειας. Όπως δείχνουν οι αριθμοί η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο, ενώ είναι απογοητευτικό το επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ, ειδικά στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. >>>





Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη. Με τα νέα δεδομένα η Ελλάδα έφτασε στα επίπεδα της Κολομβίας.

Φυσικά η χώρα μας δεν είναι η μόνη που έχει δεχθεί πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αφού η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία (30η) και η Πορτογαλία (33η) δεν βρίσκονται σε καλύτερα απίπεδα.

Στο αντίποδα Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση. Δανία, Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία μοιράζονται την πρώτη. Ιαπωνία και Βρετανία βρίσκονται στην 17η θέση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 19η.

Από την άλλη πλευρά η Κίνα παραμένει χαμηλά, στην 80η θέση με 39 μονάδες. 
Ενώ Αφγανιστάν, Βόρεια Κορέα και Σομαλία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. 
Η Ρωσία (133η) θεωρείται από την οργάνωση μια από τις χώρες με το χειρότερο επίπεδο διαφθοράς, αλλά φέτος έχει βελτιώσει την κατάταξή της, ανεβαίνοντας δέκα θέσεις.

«Μετά τη χρονιά αυτή που ο αγώνας κατά της διαφθοράς ενισχύθηκε, περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κατάχρηση εξουσίας», υπογραμμίζει η πρόεδρος της οργάνωσης Ουγκέτ Λαμπέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ