Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 35 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ !

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 35. ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 12.2.2013
Ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών οδηγήθηκαν τo πρωί της Πέμπτης (31/1) τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν την Τετάρτη (30/1) για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. Περίπου στις 12:20, αφέθησαν ελεύθεροι και ορίστηκε νέα δικάσιμος για την Τρίτη 12/2/13.  
Την Τετάρτη (30/1) και μετά την συμβολική κατάληψη του γραφείου του Υπουργού Εργασίας Βρούτση από μέλη του ΠΑΜΕ ακολούθησε >>>
 




βίαιη προσαγωγή 35 συνδικαλιστών 
(μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης) από τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας έπειτα από κυβερνητική εντολή
Η βίαιη καταστολή της συμβολικής κινητοποίησης  οδήγησε και στον τραυματισμό 8 εργαζομένων.
Δε δίστασαν, μάλιστα, να κτυπήσουν και δύο από τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, τους Χ. Καραγιαννίδη και Γ. Μπάρκα. Αργότερα το απόγευμα, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από πλήθος κόσμου και μέλη κομμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετέβη στη ΓΑΔΑ και έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ήδη πριν από τις 8 το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, ο τόπος της συγκέντρωσης στην οποία καλούσε το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Άρεως ήταν γεμάτος από κόσμο. Όχι μόνο μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και πλήθος αλληλέγγυων είναι παρόντες στην μεγάλη πορεία. Η πορεία αποτελεί μια μαχητική απάντηση στην κρατική καταστολή, στο ψέμα και την προβοκάτσια που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να επιτεθεί στο λαό.

Λίγα λεπτά μετά τις 8, η μαζική συγκέντρωση συγκροτήθηκε σε μια μαχητική διαδήλωση, η οποία με πορεία ξεκίνησε για τα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, με βροχή από συνθήματα και υψωμένες γροθιές υποδέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, πλήθος αλληλέγγυων και μελών του ΠΑΜΕ που έχουν πλημμυρίσει το χώρο των δικαστηρίων τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές που έφτασαν στα δικαστήρια
Το συγκεντρωμένο πλήθος που απαρτιζόταν από πολλά μέλη του ΠΑΜΕ και πλήθος αλληλέγγυων  δεν άφησε το λεωφορείο να προχωρήσει! 
Οι συνδικαλιστές κατέβηκαν και προχώρησαν πεζοί προς τα κτίρια των δικαστηρίων, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου.

Παρούσα στην συγκέντρωση είναι και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα
Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από την κυρία Παπαρήγα, για λόγους "τυπικής διαδικασίας", να μην βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου. 
συνεδριάσεις των δικαστηρίων είναι δημόσιες, ο καθένας μπορεί να μπαίνει, να βλέπει και να ακούει.
H απαγόρευση σε πολίτη και μάλιστα σε αρχηγό κόμματος της εισόδου στη δικαστική αίθουσα,  αποτελεί πράξη βαθιά αντιδημοκρατική που αποδεικνύει ότι η "νομιμότητα" αφορά μόνο σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται.



ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ EKM ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 35.
ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ EKM αποτελούμενη από τους βουλευτές Παναγ. Λαφαζάνη, Γιάννη Σταθά, Κώστα Μπάρκα και Χρ. Καραγιαννίδη παρευρέθηκε στην Αίθουσα του Δικαστηρίου στην Ευελπίδων όπου δικάζονταν οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, μετά την αναβολή της δίκης των 35 συνδικαλιστών , έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ EKM παρευρέθηκε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και μέσα στη δικαστική αίθουσα για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αμέριστη αλληλεγγύη της στους άδικα διωκόμενους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είναι μέρος της γενικότερης πρωτοφανούς κυβερνητικής επίθεσης στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , η οποία έχει ως στόχο όχι μόνο να φιμώσει τη φωνή των ταξικών συνδικάτων αλλά και να καταργήσει , με μεθόδους «στρατιωτικού νόμου» το απεργιακό δικαίωμα.


Αυτή την ώρα διεκδικούμε να σταματήσει αμέσως η άδικη και αυθαίρετη, με πλαστές κατηγορίες, δίωξη των 35 και υποστηρίζουμε την ανάγκη για ένα μεγάλο κοινό μέτωπο των αριστερών δυνάμεων για να ανακοπεί ο επικίνδυνος αυταρχικός κατήφορος στη χώρα, για μεγάλες ανατροπές και προοδευτικές εξελίξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ iskra.gr
ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΟ left.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: