Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για "ζαρντινιέρα", έκρηξη στο Mall και Απεργία στο Μετρό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη συγκάλυψη της αστυνομικής βαρβαρότητας στην υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Τότε, στις 17 Νοέμβρη 2006 ομάδα αστυνομικών είχε τραυματίσει βαριά χωρίς οποιοδήποτε λόγο τον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου. Λίγες μέρες πριν, το Πενταμελές Εφετείο αθώωσε έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που συμμετείχαν σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν ανενόχλητοι όπως συνέβη με τον Πακιστανό >>>
 



μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν και συλλαμβάνονται μόνο κατά λάθος, ενώ η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με τις προτροπές του ΔΝΤ και της ΕΕ, εντείνει τον αυταρχισμό. 
Η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας ενάντια στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, πρόσφατα στη Δεσκάτη και στη Νάουσα, οι προσαγωγές φοιτητών για μια απλή ειρηνική διαμαρτυρία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, οι συλλήψεις στην κατάληψη της «Λέλας Καραγιάννη» και τη «Βίλα Αμαλίας» συνθέτουν το παζλ της καταστολής σε πλήρη εναρμόνιση με τις μνημονιακές επιταγές.
Η πολιτική της «ανακατάληψης των πόλεων» και της καταστολής, της καταπάτησης του ασύλου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των επιθέσεων στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και την Αριστερά, δεν θα περάσει!  
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της αριστεράς σε δράση ενάντια στην αστυνομική βία και τις δικαστικές αυθαιρεσίες
Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι ανυποχώρητοι αγώνες και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. 
Κανένας Δένδιας δεν πρόκειται να κάμψει να μας τρομοκρατήσει. 
Ο φόβος τους για την πολιτική απομόνωσή τους μάταια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ασπίδες και τα γκλομπ των ΜΑΤ.

==================================================

Η έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι αποτελεί ενέργεια που αντικειμενικά διευκολύνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει κλίμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών μαζών και μπορεί να αξιοποιηθεί ως άλλοθι για την επιβολή κλίματος «αντιτρομοκρατικής υστερίας».
Η κυβέρνηση, οι συμπαραστάτες και τα παπαγαλάκια της δεν πείθουν κανέναν με τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Το ενδιαφέρον τους για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής είναι υποκριτικό, τη στιγμή που κάλυψαν επιδεικτικά το θέμα της δολοφονίας του 27χρονου Σεχζάτ Λουκμάν, ενώ η Χρυσή Αυγή, που είναι πραγματικά τρομοκρατική οργάνωση και μέλη της έχουν βρεθεί να κατέχουν ολόκληρα οπλοστάσια, απολαμβάνει απόλυτη ασυλία.  Θυμίζουμε ότι, παρότι αυτή η είδηση δεν φτάνει ποτέ ως τα δελτία των 8, είναι πλέον γνωστό και τεκμηριωμένο ότι υπάρχουν οργανωμένες ακροδεξιές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές ομάδες, ενώ έχουν έρθει στο φως αποκαλύψεις για γιάφκες με οπλισμό σε σπίτια ακροδεξιών σε Σπάρτη, Βόλο και Αττική.
Είναι η ίδια η κυβέρνηση και η πολιτική της αποκλειστικά υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας σε όλα τα επίπεδα -ας μην κάνει ότι πέφτει από τα σύννεφα. 
Τέτοιου είδους ενέργειες με επιθέσεις σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης δεν έχουν καμιά σχέση με την παράδοση της Αριστεράς και του επαναστατικού κινήματος. Αντιθέτως, ιστορικά η ακροδεξιά και το παρακράτος έχουν πολλάκις επιλέξει τέτοιες πρακτικές, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτές γίνονταν δήθεν στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στην πραγματικότητα ήταν εναντίον τους.
Ο δρόμος για την ανατροπή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και της Τρόικας ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ περνάει μέσα από τη κλιμάκωση των μαζικών λαϊκών αγώνων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, την αυτοοργάνωση του αγωνιζόμενου λαού, την αντίσταση στην κρατική και παρακρατική καταστολή.

 ==================================================

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στο Μετρό.
Είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απεργία και τη μαχητική στάση των εργαζόμενων στο Μετρό ενάντια στις νέες βάρβαρες περικοπές στις αποδοχές τους μέσω της υπαγωγής τους στο «ενιαίο μισθολόγιο» φτωχολόγιο.
Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι αγώνας ενάντια στην φτώχεια και την υποταγή. Αγώνας υπερηφάνειας ενάντια στα υπόγεια παζάρια και τη συναλλαγή των δήθεν «εξαιρέσεων», με την οποία άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούν καθηλωμένους τους εργαζόμενους παίζοντας το παιγνίδι της κυβέρνησης και της τρόικα!
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, από την συγκινητική τους στάση στις μεγάλες συγκρούσεις του λαού μας στο Σύνταγμα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, μέχρι την αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και το σημερινό τους αγώνα συμβολίζουν ένα εργατικό κίνημα  «εξαρτημένο» μόνο από τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι της εργοδοσίας, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία όχι κλεισμένο στον εαυτό του, μαχητικό, δημοκρατικό. Ένα εργατικό κίνημα που μπορεί να νικήσει.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με το σωματείο του Μετρό, για να μην υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς και να ανατραπεί το «ενιαίο» σε όλο το δημόσιο, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: