Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Από αύριο ! 10% κάτω οι μισθοί σε όσους έχουν ...οικογένεια !

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΑΜΟΥ ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ !
Ποιος είπε πως η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, η  μνημονιακή κυβέρνηση της φτώχιας και της εξαθλίωσης δεν έχει ως σκοπό την εξίσωση –«ισότητα»  όλων των μισθωτών απέναντι στους νέους στόχους της « ευημερίας» που μας ετοιμάζουν; Αυτό κι αν δεν είναι ισότητα που θα δοκιμάσουν στην τσέπη τους από τη Δευτέρα οι έγγαμοι μισθωτοί και οι οικογενειάρχες. Από τη Δευτέρα λοιπόν όσοι από τους ταλαίπωρους >>>




και εξαθλιωμένους μισθωτούς  αποφάσισαν ο,τι θα πρέπει να δημιουργήσουν οικογένεια, θα δουν τους μισθούς  τους να μειώνονται κατά 10%
Έτσι λοιπόν όσοι έγγαμοι και οικογενειάρχες μισθωτοί αμείβονταν με την εθνική συλλογική σύμβαση και σε όσους οι κλαδικές συμβάσεις των οποίων η αυτενέργεια έχει  λήξει, το εισόδημά τους , θα πέσει στα τάρταρα του επιπέδου του τέλους της δεκαετίας του  1970 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  του διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη.

Να τονίσουμε ότι το επίδομα γάμου όπως και το επίδομα τέκνων – το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στο σύνολο των συλλογικών συμβάσεων  – ήταν μια ουσιαστική κατάκτηση του εργατικού κινήματος  και συμβόλιζε ακόμα και μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια τον κοινωνικό χαρακτήρα της εργατικής δύναμης και ως εκ τούτο την αναγκαιότητα εγγύησης για την αναπαραγωγή της από την κοινωνία και τους κρατικούς θεσμούς.

Τώρα λοιπόν μέσα στην βαρβαρότητα και την λαίλαπα του αντεργατικού μεσαίωνα που επιβάλει ο  καπιταλισμός για να ξεπεράσει την αδυσώπητη κρίση του, η μόνη εγγύηση για την επανάκτηση και την διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων,  είναι η ολομέτωπη αντιπαράθεση με το σύστημα από ένα εργατικό κίνημα της αλληλεγγύης και της νίκης  για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, που θα πρέπει να κατακτηθούν άμεσα και επιτακτικά με ταξικές συγκρούσεις και αγώνες διάρκειας.  

Στον πίνακα που παραθέτουμε και είναι από  Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, παρακολουθούμε πως διαμορφώνονται τα κατώτερα όρια των μισθών

b0ba7d7c7f73be300d96771c87273c68

35

γράφει ο β.ariaditis vathikokkino 
 
ΝΟΜ/ΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Παράλληλα, έτοιμο είναι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού, θα έχει αποφασιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στο σχέδιο, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που ανατρέπουν τον τρόπο ορισμού του μισθού που ισχύει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Το βέβαιον είναι ότι με το νέο νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας θα καθορίζει τελικά κατά βούληση τον κατώτατο μισθό, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ 
ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΤΑ 10%

Η κυβέρνηση σφαγιάζει εκ νέου τον κατώτερο μισθό καταργώντας το επίδομα γάμου, και προωθεί σταδιακά τη μείωση του στα 150 ευρώ.
Η κυβέρνηση σφαγιάζει ακόμα περισσότερο τον ήδη μειωμένο από 28-2-2012 κατώτερο μισθό με την κατάργηση από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Απριλίου, του επιδόματος γάμου, ύψους 10%, για τους 500.000 εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν.
Ταυτόχρονα από αυτή την ημερομηνία, ουσιαστικά καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την οποία καθοριζόταν ο κατώτερος μισθός, ο οποίος πλέον θα καθορίζεται με αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας.

Από την 1η Απρίλη, και δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, εκτός από την κατάργηση του επιδόματος γάμου, ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας θα μπορεί να μειώνει τον κατώτερο μισθό, οποτεδήποτε, μονομερώς και ανεξέλεγκτα με στόχο να τον φτάσει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις από το μνημόνιο 2, στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ), δηλ στα 150 μηνιαία.

Η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει να εξαγγείλει προγράμματα απασχόλησης με μισθούς 470 και 430 ευρώ το μήνα δηλαδή 20-30% μειωμένο από τον ήδη μειωμένο (κατά 22% και 32% για τους νέους) κατώτερο μισθό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και μικρομεσαίους επαγγελματίες σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση που οργανώνουν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα αύριο 31/3 στις 6μμ στην πλατεία Συντάγματος για αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό αλλά για να υπερασπίσουν τη δουλειά κα το ψωμί τους, καθώς και το μέλλον των παιδιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: