Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της κυβέρνησης

Η αντίσταση του κυπριακού λαού και το περήφανο ‘ΟΧΙ’ του κυπριακού κοινοβουλίου δείχνουν τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.  Είναι μια εξέλιξη που αφήνει πολλαπλά έκθετη τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία δια μέσου του κ. Στουρνάρα και με εντολή του κ. Σαμαρά, στήριξε την καταστροφική αυτή απόφαση γερμανικής εμπνεύσεως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι προσδεδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού, που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς. Δείχνει δε ότι οι χώρες, όσο μικρές και αν είναι, διαθέτουν διαπραγματευτικές δυνατότητες τις οποίες καμία ελληνική >>>
 



μνημονιακή κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να αξιοποιήσει, αλλά αντιθέτως όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές, εκβίαζε τον ελληνικό λαό με τις αξιώσεις των δανειστών.
 
Οι εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα του Νότου, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για συνολική ευρωπαϊκή λύση, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και της καταστροφικής λιτότητας αποτελεί προϋπόθεση  για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
 
Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου και η διεκδίκηση συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, στα πρότυπα της λύσης του γερμανικού χρέους του 1953, ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας και διασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων που να στηρίζουν τις προσπάθειες ανασυγκρότησης των χωρών αυτών σε μια στρατηγική επανίδρυσης της Ευρωζώνης με βάση τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ