Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ !

ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣΠΕΝΣ ΑΝΕΒΛΗΘΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΣΑΜΑΡΑ !
Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ !
Σκηνικό αγεφύρωτων διαφορών έχει στηθεί μεταξύ του κλιμακίου της τρόικας και των επίσημων ελληνικών οικονομικών αρχών, σύμφωνα με διαρρέουσες πληροφορίες. Οι ξένοι εμπειρογνώμονες υπάλληλοι της τρόικας εμφανίζονται να αμφισβητούν ορισμένες πλευρές της δημοσιονομικής διαχείρισης, θεωρούν ότι δεν έχει αναληφθεί η απαιτούμενη >>>
 
δράση και φέρονται διατεθειμένοι την προσεχή Παρασκευή(16/3) να αναχωρήσουν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, αφήνοντας την καταβολή της δόσης του Μαρτίου εκκρεμή, μέχρι να πεισθούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα προκειμένου, υποτίθεται, να διορθώσει την κατάσταση. Εντωμεταξύ, για το βράδυ της Τετάρτης(13/3) και, συγκεκριμένα για τις 19.00, μετατέθηκε η συνάντηση του  Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σημαντικά θεωρούνται από την τρόικα τα εξής σημεία:
  • Η τρύπα των ασφαλιστικών εισφορών και η πρόβλεψη για δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από την διαχείριση των ταμείων.
  • Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ κρίνεται μη ικανοποιητική.
  • Θέτει θέμα παρακολούθησης των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Επιμένει στην είσπραξη του τέλους επί των ακινήτων από τη ΔΕΗ
  • Η κινητικότητα και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται πιθανόν να μην επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Παρασκευή (16/3) και , έτσι, κατά τα φαινόμενα μπορεί να διαμορφωθεί εικόνα μείζονος κρίσης με τη μη-καταβολή της δόσης του Μαρτίου, προκειμένου ο οποιοσδήποτε "συμβιβασμός" υπάρξει τελικά, να πέσει στα μαλακά και να θεωρηθεί και ως ,τάχα, "επιτυχία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: