Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (μια ιδιόμορφη χούντα)

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, μια τριμερής συμμαχία μεταξύ των δύο πρώην μεγάλων διεφθαρμένων κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.) και ενα τρίτο, η σοσιαλδημοκρατική μαριονέτα (ΔΗΜ.ΑΡ) έχει οδηγήσει τη χώρα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς πραξικοπήματος με συνταγματική πρόσοψη.
Αν και έχουν εκλεγεί από το λαό, οι τρεις μαζί περνούν οριακά το 48% του συνόλου των ψηφοφόρων, αλλά επίσης όμως κανείς τους δεν δεσμεύτηκε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο συνασπισμό, πριν από τις εκλογές. 
Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης, έχουν παραβιαστεί πολλοί νόμοι και συνταγματικά δικαιώματα, πόσο μάλλον... οι υποσχέσεις τους ότι θα σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας που προωθήθηκαν από το 2010, >>>








από την ΕΕ και το ΔΝΤ και οδήγησαν σε ύφεση χειρότερη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τουλάχιστον 3500 αυτοκτονίες.  
Με την πλειοψηφία του νομοθετικού σώματος στα χέρια τους και με το δικαστικό σώμα είναι με το μέρος τους, πολύ πριν αυτή η κατάσταση προβάλλει, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί  να κάνει ο κόσμος, σε νομικό επίπεδο.



Πάνω από αυτές, μια τεράστια διείσδυση των νεοναζί μέσα στο αστυνομικό σώμα και μια ακροδεξιά ατζέντα που προωθείται από το ηγετικό κόμμα της ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έχει οδηγήσει σε σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ορισμένες από τις οποίες δημοσιεύονται στα ξένα μέσα ενημέρωσης . Αυτό είναι μόνο μια σύνοψη αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα από το περασμένο καλοκαίρι. 
Μεταξύ αυτών, καταγγελίες διεθνών οργανισμών (όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Human Rights Watch), τις οποίες ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να βάλει στο συρτάρι.





Από LEFTeria-news μέσω harrytsopanos

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ