Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Φ. Κουβέλης, για την υπεύθυνη και ...υγιή Αριστερά...

Την πρώτη δημόσια "ανοιχτή ομιλία" του (σε κλειστό ...σινεμά) μετά τις εκλογές του Ιουνίου και την απόφαση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στην κυβέρνηση, πραγματοποίησε προχθες, ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης.  
Ο Φ. Κουβέλης, αφού είπε ότι ταράζεται -και κλαίει όλη μέρα κι όλη νύχτα- με τα δεινά που τραβάει ο λαός, επισήμανε -αφού σκούπισε τα δάκρυά του- ότι πάντως, όλα αυτά είναι αναγκαία και στηρίζει με νύχια και με δόντια, αυτούς που μας οδήγησαν σ' αυτό το χάλι, για να "σωθεί η χώρα"  από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Μίλησε έπειτα, για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, και ειδικότερα για θέματα προστασίας των αδύναμων και ανέργων. Περιέγραψε το φαινόμενο, έτσι ώστε να συμπεραίνεις ότι  επειδή "η ζωή είναι γλυκιά", οι αδύναμοι και οι άνεργοι, κάθε μέρα που ζούνε είναι ...κέρδος (γι' αυτούς, όχι για την κυβέρνηση), ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πέθαιναν όλοι μονοκοπανιά... >>>
 



 
Διαβεβαίωσε όμως, ότι δεν θα δεχτεί άλλα μέτρα και γενικώς δεν θα δεχτεί όλα αυτά που και πριν έλεγε ότι δεν θα τα δεχτεί, αλλά τελικά τα δέχτηκε, για να "σωθεί η χώρα"  από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα έκανε ένα σεμινάριο για αρχαρίους, για το τι είναι "υπεύθυνη" και "υγιής" (!!!) Αριστερά. Το "υγιής", το είπε θέλοντας να πει ότι οι άλλοι αριστεροί (και κυρίως, αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ..."άρρωστοι" ! 
Διότι -για παράδειγμα- είναι αρρώστια, οι "παλινωδίες" του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης", από τον Ομπάμα μέχρι τον Τσάβες και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως τον Γκράμσι και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ… 
Αντίθετα, "υγεία" -στην Αριστερά- είναι, να είσαι σταθερός και να μην αλλάζεις
Να μένεις δηλαδή πιστός, στο κόμμα-Παπαγεωργόπουλου, το κόμμα-Τσοχατζόπουλου, στα κόμματα Βατοπαιδίου, siemens και λίστας Λαγκάρντ, στα κόμματα Ψωμιάδη, Ντόρας, Μπουμπούκου, Τσεκουράτου, Φαήλου, Κεφαλογιάννη (συνηγόρου Κασιδιάρη και ίσως -αργότερα- και με τον ίδιο τον Κασιδιάρη) και γενικά να είσαι σταθερός, σε ότι επέλεξες, χωρίς τις "παλινωδίες" του ΣΥΡΙΖΑ...

Αιτιολόγησε στη συνέχεια, τη "χυλόπιτα" που έρριξε στον Βενιζέλο, για κοινή εκλογική κάθοδο της κεντροαριστεράς, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι μας έβαλε στο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ούτε να το δει δεν ήθελε, άσχετο αν τώρα είναι "Μνημονιακότερος των Μνημονιακών", είπαμε όμως, για να "σωθεί η χώρα"  από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επι του ιδίου θέματος, δεν εξήγησε πάντως επαρκώς, γιατί απορρίπτει συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού έτσι θα υπήρχαν πιθανότητες, προσθέτοντας τα ποσοστά τους, να πιάσουν μαζί το 3% και να μπούνε στη βουλή. Γιατί αν δεν μπούνε, θα αναγκαστούν, να γίνουν "εξωκοινοβουλευτικοί" συνεταίροι της ΝΔ και ίσως υπουργοί (ο Στουρνάρας δηλαδή, άσχημα περνάει;)

Για τη Χαλκιδική, για τις Σκουριές, ο κ. Φώτης Κουβέλης, δεν είπε τίποτα
Δεν είπε, γιατί είναι "σταθερός" -είπαμε- όπως σε όλα τ' άλλα και η θέση του ("ναι, όχι, ίσως, θα δούμε τι θα πούνε και τ' άστρα, αν είναι ανάδρομος ο Ερμής" κλπ) δεν αλλάζει...
Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, έχει καταδικάσει τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται".
Καταδίκασε για παράδειγμα, τα δακρυγόνα στα παιδιά της Ιερισσού, όπου θα μπορούσαν να υπάρξουν και θύματα, διότι ο "αργός και αναπτυξιακός" θάνατος από το κυάνιο και το αρσενικό, είναι πιο Αριστερός ..."υγιώς" και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να εξολοθρέυουμε τα παιδιά, με ...παρακατιανούς τρόπους.
Επίσης -και πάλι για να είμαστε δίκαιοι-, η αλήθεια είναι ότι δεν φώναξε "ΖΗΤΩ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ", ούτε "ΖΗΤΩ Η ELDORADO" !!!
Τουλάχιστον, σε αυτή την ομιλία...!
προβοκατορας


Δεν υπάρχουν σχόλια: