Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, για / Απεργία Coca Cola / Συλλαλητήριο ΚΕΕΡΦΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη όλη τη βδομάδα απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων 2 συναδέλφων τους, του Αλέξανδρου Σαρίδη και του Αλέξη Λουκάκη. Ο Αλέξανδρος Σαρίδης μάλιστα, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του. Την προηγούμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου, μάλιστα, η διοίκηση της επιχείρησης προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στέλνοντας φορτηγά για να αποψιλώσουν το εμπόρευμα και να το μεταφέρουν σε αποθήκες >>>
 




 εκτός της εταιρίας. 
Η απόκρουση αυτής της προσπάθειας από τους απεργούς δείχνει την αποφασιστικότητά τους και την επιλογή του ανυποχώρητου αγώνα ως τη νίκη.

Είμαστε μαζί τους! Αυτήν την Τρίτη 26 Μαρτίου, η απεργία απέκτησε πανελλαδικό χαρακτήρα με την Ομοσπονδία του κλάδου, την ΠΟΕΕΜ, να κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια της Coca Cola – 3E, ενώ οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες του συνδικάτου Οδηγών – Μεταφορέων Ποτών Β. Ελλάδος μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνοι τους. Εκτός από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης η μάχη συνεχίζεται εδώ και καιρό και στο εργοστάσιο του Βόλου. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμπαρίστανται στους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων, συμμετείχαν στην απεργία της Τρίτης, διεκδικώντας και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων καθώς και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι εργάτες της Coca Cola έχουν πλούσια εμπειρία σε αγώνες και νικηφόρες απεργίες. Η εργοδοσία, ακόμα και αυτή μιας τεράστιας πολυεθνικής εταιρείας, δεν είναι ανίκητη. Τα κέρδη της έχουν χτιστεί με τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Αυτός ο πλούτος ανήκει στην εργατική τάξη και πρέπει να περάσει στα χέρια της και να τον διαχειριστεί με βάση τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι να μένει στον έλεγχο των καπιταλιστών που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν στις πλάτες μας.

===============================================

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες να διαδηλώσουν στo συλλαλητήριο που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και κοινότητες μεταναστών το Σάββατο 30 Μάρτη στις 2μμ στο αγ. Βενιζέλου με κεντρικό αίτημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά-Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών». 

Απέναντι στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση (ενός ήδη πετσοκομμένου νόμου) για την Ιθαγένεια, εμείς απαντάμε ότι δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης. 
Τα τελευταία χρόνια των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, το Συμβούλιο της Επικρατείας που δεν έχει κηρύξει αντισυνταγματικό κανένα μνημόνιο, μέτρο, απόλυση ή χαράτσι, έρχεται τώρα να κηρύξει αντισυνταγματικές τις διατάξεις ενός νόμου με βάση τις οποίες απέκτησαν ιθαγένεια δέκα χιλιάδες παιδιά και να βάλει στο στόχαστρο της επίθεσης τα παιδιά των μεταναστών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να μετατρέψει τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχουν πάει στο ελληνικό σχολείο και πιθανόν δεν έχουν γνωρίσει καμία άλλη χώρα στην ζωή τους σε “παράνομους” μετανάστες από τα 18 τους και να τους απελάσει. Αυτή η πολιτική πάει χέρι χέρι με όλες τις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις σκούπα, τη FRONTEX, τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και την απροκάλυπτη συνεργασία της με την ΕΛΑΣ του Δένδια. 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τις πιο βίαιες αντεργατικές επιθέσεις, βάζοντας μπρος τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κλεισίματα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση τους φταίνε οι μετανάστες. Τα ψέματά τους δεν μας πείθουν! 
Γνωρίζουμε καλά ότι για την κρίση και τα βάρβαρα μέτρα τους φταίνε οι τράπεζες, οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου και όχι οι μετανάστες εργάτες με τους οποίους παλεύουμε μαζί για να τους ανατρέψουμε. Διεκδικούμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: