Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σκουριές. Κινητοποίηση υπο καταρρακτώδη βροχή. Παρούσα η Ναόμι Κλάιν

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε  
η γνωστή Καναδέζα συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν
Νέα πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής στις Σκουριές Χαλκιδικής
Η πορεία που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και με σύνθημα" κάτω τα χέρια από το δάσος στις Σκουριές" ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά και κατευθύνθηκε προς το Χονδρό Δένδρο. Αντιπροσωπεία των κατοίκων μεταξύ αυτών και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη ανέβηκε στο βουνό Κάκαβος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας >>> 
 
 
 
εκεί όπου πρόκειται να γίνει το εργοστάσιο απεμπλουτισμού. 
Εκεί διαπιστώθηκε η καταστροφή που συντελείται στο δάσος καθώς η εταιρεία συνεχίζει τις χωματουργικές εργασίες χωρίς να έχουν εγκριθεί σχετικές πολεοδομικές άδειες. 
 
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των κατοίκων κατευθύνθηκε προς το εργοτάξιο όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη μεταξύ αυτών και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής διέκοψε την πρόσβαση χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για ποιο λόγο απαγορεύεται η διέλευση σε δημόσιο δασικό δρόμο. 
 
Όπως διαπιστώθηκε η εταιρεία έχει τοποθετήσει ξανά μπάρες οι οποίες είχαν απομακρυνθεί με εισαγγελική εντολή ενώ παράλληλα η αντιπροσωπεία των κατοίκων διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η αστυνομία περιφρουρεί μια εταιρεία που παρανομεί λειτουργόντας ως security των χρυσοθήρων.  

alt
alt
alt

Δεν υπάρχουν σχόλια: