Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ / ΚΚΕ / ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εισβολή στην ΕΡΤ

«Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική  ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο. >>>

 
 
 
 
Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της».
 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και συνεχίζει:
«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος ‘νόμος και τάξη’, αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».



«Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο» αναφέρει σε ανακοίνωσής της η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή και τονίζει ότι «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ΕΡΤ! Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοί της. Kαλούμε τα σωματεία να βγάλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε στην ΕΡΤ, καλούμε όλο το λαό στις 4 μμ στην πλ. Αγ. Παρασκευής».
«Πρωτοφανή ανακλαστικά έδειξε ο κόσμος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, που κατά εκατοντάδες έτρεξε -αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία.  
Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα.   
Η χουντική ‘έφοδος στο Ραδιομέγαρο’, παραμονές Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη..., έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ ακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας. Οι τελευταίες στιγμές στα ηχητικά ντοκουμέντα, θυμίζουν συγκλονιστικές στιγμές του παρελθόντος.  
Οι δυνάμεις καταστολής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσπαθούν με τα χημικά να κρατήσουν τον κόσμο μακριά. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ΕΡΤ! Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοί της.
Kαλούμε τα σωματεία να βγάλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε στην ΕΡΤ, καλούμε όλο το λαό στις 4 μμ στην πλ. Αγ. Παρασκευής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: