Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρετεντέρης θαυμάζει τον Άδωνη

του Γ. Ανανδρανιστάκη
«Κάποιοι αντιδρούσαν στη μείωση των φαρμάκων αλλά ο Γεωργιάδης τους καθάρισε σε μία εβδομάδα- ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί στην ελληνική πολιτική έναν άνθρωπο να διαλύει μόνος του ένα ολόκληρο κόμμα !». Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές, μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Πρετεντέρη, που έγραψε τα παραπάνω στα ΝΕΑ της Παρασκευής. Ο Γιάννης γουστάρει τον Άδωνη, γιατί ο Άδωνης διαλύει, είναι ο οδοστρωτήρας, ο Τζέγκις Χαν, ο Αττίλας. Ο Γιάννης γουστάρει τον Άδωνη επειδή διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά διέλυσε τον ΕΟΠΥΥ διώχνοντας >>>
 



χίλιους γιατρούς και στο τέλος θα διαλύσει την Υγεία στο σύνολό της, να γουστάρει ο Γιάννης μας ακόμη περισσότερο.

Όταν ένας καθεστωτικός μεγαλοδημοσιογράφος θαυμάζει έναν φασίστα υπουργό επειδή διαλύει, να φοβάστε και να τρέμετε

Το σύστημα έχει επιλέξει ως στρατηγική του τη διάλυση, γνωρίζοντας ότι θα αφήσει πίσω της ανθρώπινα θύματα, ιδίως στον τομέα της Υγείας. 
Παράπλευρες απώλειες τις λένε και είναι ανεκτές, αρκεί να επιτευχθούν οι στόχοι της εξουσίας. 
«Άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι», που έλεγε και ο Μπρεχτ.

Δεν είναι τυχαίο που το σύστημα επέλεξε τον Γεωργιάδη, για να κάνει τη βρόμικη δουλειά στην Υγεία. 
Κι απ' ό, τι διαβάζω, όχι μόνο στην Υγεία, τον θέλουνε λέει τον Άδωνη στην πρώτη γραμμή, ως πολιορκητικό κριό του Μνημονίου. 
Δεν είναι τυχαίο ότι η ακραία Δεξιά και το νεοφιλελεύθερο Κέντρο επιλέγουν ένα φασίστα, για να τους ξελασπώσει στα δύσκολα. 
Αυτό κάνουν τα καθεστώτα, κάθε φορά που βγαίνουν εκτός πλαισίου, κάθε φορά που χάνουν τη λαϊκή νομιμοποίηση. 
Επιστρατεύουν αρχικά μεμονωμένους φασίστες και μετά, αν τα πράγματα σκουρύνουν κι άλλο, επιστρατεύουν τον φασισμό, ώσπου ο φασισμός τους καταπίνει και εκείνους και τον λαό. 
Τον λαό κυρίως, γιατί εκείνοι, οι καθεστωτικοί, είναι σαν τις κατσαρίδες, επιβιώνουν ακόμη και στους υπονόμους του φασισμού.

Στο ίδιο άρθρο που εκθειάζει τον Άδωνη, άρα και την κυβέρνηση που τον έχει υπουργό, ο Πρετεντέρης μέμφεται τον Πειραιώς Σεραφείμ -ψυχοπαθή τον χαρακτηρίζει- επειδή αρνείται την επέκταση του Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. 
Την επέκταση του Συμφώνου όμως την αρνούνται και πολλοί βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον ομοϊδεάτη του Γεωργιάδη Μάκη Βορίδη. 
Ετούτοι προφανώς δεν είναι ψυχοπαθείς, είναι υπεύθυνοι συνοδοιπόροι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: