Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννης -Αντουανέτα- Στουρνάρας: "Ας κάψουν παντεσπάνι" !

Ενωμένη και δυνατή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά στο πόπολο ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και με το πετρέλαιο κίνησης. 
Όπως τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Στουρνάρας, ανήμερα Χριστουγέννων, η συμφωνία με την τρόικα θα τηρηθεί και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα ο… κόσμος θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του επιλέγοντας έναν «καθαρό» τρόπο για να θερμανθεί και «αξιοποιώντας» το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, ως άλλη >>>




...Μαρία Αντουανέτα, σημειώνει πως η πολιτική επιλογή της εξίσωσης δικαιώθηκε, παρά τους νεκρούς από τα μαγκάλια, παρά την αιθαλομίχλη, παρά τον κόσμο που κρυώνει, παρά την ταμιακά χαμηλή απόδοση του μέτρο, γιατί αυτό λέει μία πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ, του οποίου ΙΟΒΕ ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν επιστημονικός διευθυντής μέχρι να υπουργοποιηθεί. 
Τα επιχειρήματα του… Αντουανέτα είναι τόσο πειστικά που αγανάκτησαν ακόμα και τον Στραβελάκη στο MEGA και ανάγκασαν τον Παππού, επίσης στο MEGA, να επιχειρηματολογήσει για την αποτυχία, από κάθε άποψη, της ιστορίας της εξίσωσης. 
Να περιμένουμε με ενδιαφέρον τι θα πουν για το θέμα, όταν γυρίζουν από τις διακοπές τους, η Τρέμη και ο Πρετεντέρης. 

Το θέμα, όπως φαίνεται, συζητιέται απ’ όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες: 
Τ’ ότι αν χρωστάς στο δημόσιο σου παρακρατούν το επίδομα θέρμανσης, 
τ’ ότι σε όλες τις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση όλοι κρυώνουν, 
τ’ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν, όχι να θερμανθούν, αλλά ούτε να φάνε και πάει λέγοντας. 

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Δημοκρατική Αριστερά, ζητώντας να υπάρξει άμεσα κατάργηση της εξίσωσης του φόρου και αναγκάζοντας πολλούς να ανατρέξουν στο τι έλεγε πέρσι χειμώνα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση και να ανακαλύψουν πως τότε έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο και πανηγύριζε για τη σωτηρία της χώρας που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη δική του συμβολή. 

Ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε σήμερα πως οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο χειμώνας δεν θα κρατήσει για πολύ, σε αντίθεση με τα κέρδη των εφοπλιστών – λαθρεμπόρων πετρελαίου που θα κρατήσουν για πάντα και θα εξασφαλίζουν μία κάποια χρηματοδότηση για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις δύσκολες μέρες που έρχονται για την παράταξη και τον τόπο. 
«Οι εφοπλιστές – λαθρέμποροι πετρελαίου είναι κομμάτι της πατρίδας μας, της πατρίδας μας που πολεμάει ο Τσίπρας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δαιμόνια δικός σας Πίκος Απίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: