Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Πολιτών Χαλκιδικής. Ενημέρωση

Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης εντεταγμένων έργων στο Πρόγραμμα 'Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα'
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, υπέγραψε πρόσφατα την υπ' αριθμ. πρωτ. Οικ. 14217/2690/09-12-2013 απόφαση με θέμα «Παράταση Χρόνου Υλοποίησης Εντεταγμένων Έργων και Τροποποίηση - Συμπλήρωση του Οδηγού Υλοποίησης του Προγράμματος >>>




«Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Νέα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέσσερα (4) νέα Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τρίτες χώρες.Από τα Προγράμματα αυτά, τα τρία (3) αφορούν στην εσωτερική αγορά και ένα (1) σε τρίτες χώρες, συνολικού προϋπολογισμού 12.776.236 ευρώ.


Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ενίσχυση σε αγρότες έως το τέλος του 2013


«Ένεση ρευστότητας» για χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ.


«Ανοίγουν» 4.000 θέσεις απασχόλησης για νέους ανέργους

Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.














Δεν υπάρχουν σχόλια: