Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ

ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ !
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ. Η ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Το αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού και της ωμής τρομοκρατίας αποκάλυψε η κυβέρνηση Σάμαρα, κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων ενάντια στη "φιέστα" για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε αστυνομοκρατούμενο απροσπέλαστο φρούριο, αποκλείοντας δρόμους και επιστρατεύοντας >>>
 



χιλιάδες αστυνομικούς και όλες τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στους δρόμους της πόλης έκαναν την εμφάνισή τους και παρακρατικά στοιχεία!

Την πρωτοφανή αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων που εξέδωσε η Αστυνομία (βλ. παρακάτω) ακολούθησε η ωμή τρομοκρατία, καθώς στα Προπύλαια, τα οποία βρέθηκαν από νωρίς υπό ασφυκτικό αστυνομικό αποκλεισμό για να αποτραπεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση οργανώσεων της Αριστεράς στις 6 το απόγευμα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανελέητο χημικό πόλεμο, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. 
Η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις, περνώντας χειροπέδες, μεταξύ άλλων, και στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πάυλο Αντωνόπουλο
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την Πανεπιστημίου, ωθώντας με τη βία τους συγκεντρωμένους προς την Ομόνοια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Παρά την αστυνομοκρατία και τον ωμό αυταρχισμό της κυβέρνησης, οι οργανώσεις της Αριστεράς απηύθυναν νέο κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6:30 μ.μ. ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την προκλητική κατασταλτική βία των ΜΑΤ, με την οποία διέλυσε τη συγκέντρωση στα Προπύλαια και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου και των άλλων συλληφθέντων. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Παύλος Αντωνόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη διαδήλωση και της  αντίστασης κατά της Αρχής και θα περάσει αυτόφωρο την Πέμπτη στις 11:30 στην Ευελπίδων. 
Στις 11:00 καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς.
Η αστυνομία διατηρεί αποκλεισμένο το κέντρο με συνέπεια να έχουν ερημώσει όλοι οι δρόμοι της Αθήνας, ενώ στην Ομόνοια τα ΜΑΤ έχουν φράξει την Πανεπιστημίου στο ύψος των Χαυτείων και επιτίθενται με δακρυγόνα και γκλομπς σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα προσπαθεί να περάσει τον αστυνομικό κλοιό
Τελικά, οι διαδηλωτές υποχώρησαν συντεταγμένα και έφτασαν στο Πολυτεχνείο λίγο πριν τις 8:00 μ.μ., όπου και διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω επεισόδια. 
Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, καθώς και ο Άγγελος Χάγιος εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετέβησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να καταθέσουν διάβημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μετά την παράσταση που έκανε στην ΓΑΔΑ για την αναίτια σύλληψη του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και γνωστού στελέχους της Αριστεράς Παύλου Αντωνόπουλου δήλωσε:
χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των σημερινών διαδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την αναίτια σύλληψη και μάλιστα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου καθώς και τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά του γνωστού αγωνιστή της Αριστεράς Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου. 
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια σύλληψή του και την παραπομπή του αύριο στο αυτόφωρο. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια: