Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Χημικά και βία των ΜΑΤ, εναντίον καθηγητών σε διαθεσιμότητα, στα Τέμπη

Με χημικά ξύλο και προπηλακισμούς απώθησαν τα ΜΑΤ στα διόδια του Πυργετού τους εκπαιδευτικούς που κατευθύνονταν προς τα Τέμπη για την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην διαθεσιμότητα που διοργανώνει σήμερα το "Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα".
Παράλληλα η αστυνομία διέκοψε την διέλευση των εκπαιδευτικών στα πούλμαν των εκπαιδευτικών που έρχονταν από την Αθήνα  ένα χιλιόμετρο μακρυά από τα διόδια. Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας καταγγέλοντας την καταστολή της διαμαρτυρίας. Όπως τονίζουν >>>





η αστυνομία με τη βία διέκοψε την προγραμματισμένη διαμαρτυρία που θα ολοκληρώνονταν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρισα.
Οι εκπαιδευτικοί περικυκλώθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ στις δύο πλευρές των διοδίων του Πυργετού.
Aίτημα των προέδρων ΕΛΜΕ προς την αστυνομία να τους επιτραπεί να συνενωθούν για να κάνουν μία κοινή κινητοποίηση δεν έγινε δεκτό και οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλίας κι Αθηνών εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη Λάρισα για να κάνουν εκεί την κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα.
Να σημειωθεί ότι κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική συγκέντρωση των Τεμπών απευθύνει και η ΟΛΜΕ καθώς και οι κατά τόπους ΕΛΜΕ.



Παράλληλα η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013 και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου υπολογίζονται στους 1.845.
Οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στο κάλεσμά τους τονίζουν ότι «κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%.
Ζούμε σε μία εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, υποβαθμίζεται–απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός ρόλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: