Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο σκοτεινός πυρήνας των Νεοναζί της Ευρώπης, οργανώνεται...

Η Independent χτυπάει το "καμπανακι" για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα
Ως ακόμη έναν “πονοκέφαλο” για τους δοκιμαζόμενους από την κρίση Έλληνες, περιγράφει η εφημερίδα Independent, την χθεσινή άφιξη του Nick Griffin στην Αθήνα, του επικεφαλής του βρετανικού εθνικιστικού κόμματος, μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κουβαλάει στις “αποσκευές” του, την υπόσχεση για σχηματισμό ενός ακροδεξιού συνασπισμού στην Ευρώπη
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ο N. Griffin, δήλωσε ότι σκοπεύει να σχηματίσει έναν συνασπισμό με τη συμμετοχή έως και πέντε ακροδεξιών κομμάτων, μετά τις επερχόμενες ευρωεκλογές, >>>





κατά τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, η ακροδεξιά αναμένεται να τα πάει καλά.   

Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, ο Βρετανός εθνικιστής, ξεχώρισε την παράταξη Jobbik της Ουγγαρίας, η οποία έχει κατηγορηθεί για τις ρατσιστικές της θέσεις. 
Σύμφωνα με τον N. Griffin, τα κόμματα του υπό-σχηματισμό ακροδεξιού συνασπισμού θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια σειρά από πολιτικές αναφορικά με τη μετανάστευση από χώρες του Τρίτου Κόσμου και την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
“Μοιραζόμαστε κοινές θεμελιώδεις αξίες: αντίθεση στη μαζική μετανάστευση από χώρες του Τρίτου Κόσμου, υπεράσπιση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών, την όσο το συντομότερο δυνατό διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εναντίωσή στην παγκοσμιοποίηση” δήλωσε ο Ν. Griffin, στην εφημερίδα Independent. 
 “Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι δεμένοι με τις δικές μας προεκλογικές εκστρατείες που εστιάζουν σε εγχώρια ζητήματα. Επομένως αυτό, θα γίνει τον Ιούλιο – οι ευρωεκλογές είναι τον Μάιο. Θα υπάρξει σειρά ανεπίσημων συζητήσεων αμέσως μετά αλλά όλοι οι νέοι ευρωβουλευτές θα συναντηθούμε αρχές Ιουλίου στο Στρασβούργο και τότε θα ξεκινήσουν όλα. Η σχέση με την Χρυσή Αυγή είναι ακόμη στα πρώτα της στάδια. Απ΄ ότι έχω δει, έχουν πολλές ομοιότητες με άλλα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης” υποστηρίζει ο Ν. Griffin.
 
Ο Βρετανός εθνικιστής, ο οποίος απορρίπτει τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής, ως κόμμα νεο-ναζί λέγοντας ότι πρόκειται για “γελοίες κατηγορίες”, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής να επισκεφτεί την Αθήνα, για να εκφράσει την υποστήριξή του στην παράταξη του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την “πολιτική συνωμοσία” εναντίον της Χρυσής Αυγής. 
Ακόμη ο Nick Griffin, βάλλει κατά της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι οι Αρχές έχουν οργανώσει μια πολυ-επίπεδη επίθεση κατά του δικαιώματος των Ελλήνων, να επιλέξουν ή να απορρίψουν ένα ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα. 
 
Τέλος η Independent επικαλείται δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση σε περίπτωση εκλογών, κάνει αναφορά στις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι η χώρα δεν θα προσφύγει στις κάλπες πριν το 2015 τουλάχιστον και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση των 153 βουλευτών, απειλείται όχι μόνο από τα δεξιά αλλά και τα αριστερά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει βραχεία κεφαλή στις δημοσκοπήσεις.

Ο σκοτεινός πυρήνας των Νεοναζί της Ευρώπης
Η είδηση ότι εθνικιστικές ομάδες στη Βουλγαρία δημιούργησαν τάγματα εφόδου εναντίον των Σύρων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, είναι η τελευταία σε μια σειρά από ανησυχητικές εξελίξεις που αφορούν τα νεοναζιστικά κόμματα της Ευρώπης. 
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Δυναμική απέκτησαν αντίστοιχα ακροδεξιά και νεοναζιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη φέρνοντας μαζί τους ένα κύμα φασισμού και ξενοφοβίας. 
Οι νεοναζί κατά την προσφιλή τους τακτική επικεντρώνουν τη δολοφονική δράση τους εναντίον των αδύναμων  και κυρίως των μεταναστών που επιλέγουν την Ευρώπη για να ξεφύγουν από εμφύλιους, γενοκτονίες και φτώχεια.

Νεοναζί περιφερειάρχης στη Σλοβακία
LSNS (Λαϊκό κόμμα: «Η Σλοβακία μας»)
 

Ο Μαριάν Κοτλέμπα, πρώην ηγέτης νεοναζιστικής οργάνωσης που πλέον έχει απαγορευτεί κέρδισε με ποσοστό 55.5% στις περιφερειακές εκλογές τον σοσιαλδημοκράτη αντίπαλό του Βλαντιμίρ Μάνκα τον περασμένο Νοέμβρίο.
Πλέον ως αρχηγός του υπερεθνικιστικού κόμματος της Σλοβακίας, ζητά να αποχωρήσει η χώρα από «την τρομοκρατική οργάνωση του ΝΑΤΟ». Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε δημόσια ντυμένος με ναζιστική στολή και καταφέρθηκε εναντίον της μειονότητας των Ρομά χαρακτηρίζοντάς τους «παράσιτα της χώρας».

Επιθέσεις σε αντιρατσιστές διαδηλωτές
Ακροδεξιό... «Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης»


Το «Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης» ξεκίνησε τη δράση του το 2012 και το πιο πρόσφατο περιστατικό βίας που προκάλεσε ήταν η επίθεση κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών το Δεκέμβριο του 2013. Συγκεκριμένα μια ομάδα 40 ατόμων επιτέθηκε σε διαδηλωτές με πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα.
Το περιστατικό προκάλεσε «έκπληξη» κατά πολλούς σχολιαστές καθώς η Σουηδία θεωρείται ότι διαθέτει μια εξαιρετική δημόσια πολιτική. Το εν λόγω ακροδεξιό μόρφωμα επιδεικνύει ως σύμβολο τη σβάστικα και κηρύττει το μίσους ενάντια σε όσους θεωρεί ότι δεν ανήκουν στην άρεια φυλή.

Τάγματα εφόδου κατά Σύριων μεταναστών
Εθνικιστικό Κόμμα Βουλγαρίας


Το Εθνικιστικό Κόμμα Βουλγαρίας σχηματίστηκε από διάφορες εθνικιστικές ομάδες μεταξύ των οποίων η οργάνωση σκίνχεντ «Αίμα και Τιμή». Στόχος είναι να «καθαρίσει η Βουλγαρία από τα αποβράσματα» όπως χαρακτηρίζουν τους μετανάστες «που κατακλύζουν τις πόλεις».
Υποστηρικτές και μέλη του κόμματος διενεργούν περιπολίες και ελέγχουν μετανάστες ενώ με τον σχηματισμό του «Εθνικιστικού Κόμματος» ξεκίνησε ένα τεράστιο κύμα επιθέσεων – στη λογική των ταγμάτων εφόδου – κατά μεταναστών. Μεταξύ άλλων μαχαίρωσαν έναν 17χρονο Σύρο πρόσφυγα. Θύματα επίθεσης έπεσαν ακόμη ένας Ιρακινό Βούλγαρος, ένα αγόρι από το Μάλι αλλά και μια μητέρα από το Καμερούν με το παιδί της.

Υπερεθνικιστικό αντισημιτικό κόμμα Ουγγαρίας
«Jobbik»


Ο πρώην ηγέτης του Jobbik Κσανάντ Σγέγκντι υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από το κόμμα και να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό όταν αποκαλύφθηκε ότι έχει εβραϊκές ρίζες και η γιαγιά του είχε επιζήσει του Ολοκαυτώματος. Πρόκειται για μια εν πολλοίς ειρωνική αποκάλυψη αφού το Jobbik είναι ένα αντισημιτικό κόμμα.
Το 2007 ο Σγέγκντι είχε ιδρύσει τη νεοναζιστική «Ουγγρική Φρουρά». Τα μέλη της ήταν μαυροφορεμένα και θύμιζαν το κόμμα «Arrow Cross» που κυβερνούσε τη χώρα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Jobbik κατέχει 43 έδρες στο Ουγγρικό κοινοβούλιο και  δυο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, παραμένει ισχυρό με τα ποσοστά ψήφων να αυξάνονται από το 7% στο 8%.

Νεοναζί δολοφόνοι στην Ελλάδα
Χρυσή Αυγή


Η ιστορία εν πολλοίς γνωστή. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και αρκετά ακόμη μέλη και στελέχη κατηγορήθηκαν για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης. Η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος ανεστάλη.


Με πληροφορίες από τους International Business Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: