Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πολύγυρος. 4 από τους 23 κατοίκους έδωσαν DNA, όλοι κατέθεσαν προσφυγή

H Ανακρίτρια απουσίαζε σήμερα το πρωί που οι 18 κάτοικοι Χαλκιδικής παρουσιάστηκαν στα Δικαστήρια Πολυγύρου μετά από τις κλήσεις που έλαβαν για να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού. Οι πολίτες, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο Λάκκο Καρατζά στις 12/5/2013, κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Ανακρίτριας να υποβληθούν σε ανάλυση DNA για άλλη δικαστική υπόθεση, αυτή του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές στις 17/2/2013. Παράλληλα κατέθεσαν αίτημα >>>




αναστολής για να σταματήσει η διαδικασία μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής τους από το Συμβούλιο.  
To ίδιο έπραξαν χθες 10/3 και οι άλλοι πέντε πολίτες που προσήλθαν για τον ίδιο λόγο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. (π: σχετική ανάρτηση εδω)


Επειδή, λόγω απουσίας, η Ανακρίτρια Χαλκιδικής δεν θα ήταν σε θέση σήμερα να εξετάσει το αίτημα αναστολής και να αποφανθεί αν θα σταματήσει προσωρινά η διαδικασία, συνέστησε στους κατοίκους να δώσουν DNA για να μην κατηγορηθούν για «απείθεια».  
Τελικά, από τους  23 μόνο οι 4 έδωσαν DNA, όλοι όμως κατέθεσαν προσφυγή και αίτημα αναστολής.


Επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε και χθες: 
δεν υπάρχει τίποτα που να  καθιστά «υπόπτους» τους κατηγορούμενους της μιας υπόθεσης για την άλλη, εκτός από τη θέση τους απέναντι στη «χρυσή επένδυση». 
Όπως δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ο δικηγόρος κ. Κυρίτσης:


«Για να κληθεί κάποιος να καταθέσει δείγμα DNA πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του, κάτι που δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές υποθέσεις, για τις οποίες σχηματίστηκαν δύο εντελώς διαφορετικές δικογραφίες. Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν μέχρι τώρα καμία σύνδεση μεταξύ τους, καθώς από την έρευνα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία. Αλλά με τη διάταξη της ανακρίτριας επιχειρείται να γίνει ακριβώς αυτή η σύνδεση και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενοχοποιητική ένδειξη για τους «27″ του Λάκκου Καρατζά.

Ετσι, με την ίδια ευκολία που η Αστυνομία κατηγορεί κατοίκους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μπορεί να συνδεθούν οι δύο υποθέσεις και να προκύψει μια μεγάλη ενιαία εγκληματική οργάνωση. Δεν μπορούν να συνδεθούν δύο άσχετες μεταξύ τους δικογραφίες αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να τις συνδέουν, και δεν μπορεί να καλούνται άσχετοι άνθρωποι με μια υπόθεση να δώσουν δείγμα DNA με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν «ορφανά» δείγματα από την υπόθεση του εργοταξίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: