Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανταρσια / στην Κ. Μακεδονία & στη Θεσσαλονίκη / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αντικαπιταλιστική Αριστερά Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία
Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θαν. Αγαπητού για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μάρτη στη Θεσσαλονίκη: 
Κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Συντονιστικό Καθηγητών >>>
 




σε διαθεσιμότητα και οι Σχολικοί Φύλακες με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μάρτη στη Θεσσαλονίκη.
Συμμετείχαν ο Θανάσης Αγαπητός, υποψήφιος περιφερειάρχης, ο Δημήτρης Σταμάκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Κούτρας από την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή» και Ηλίας Σμήλιος από την «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης».
Μετά την κινητοποίηση ο Θ. Αγαπητός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Χαιρετίζουμε τη μαχητική κινητοποίηση και την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλακών και των άλλων εργαζομένων που δε δέχονται σαν τετελεσμένα τις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας που επιχείρησε εμποδίσει την κινητοποίηση των εργαζομένων κινητοποιώντας για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ.
Το εργατικό κίνημα οφείλει να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα και να τον εντάξει στην πάλη του ενάντια στην πολιτική που επιβάλλουν Μνημόνιο, χρέος και ευρώ.
Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα για ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Για να υπερασπιστούμε το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία, το μέλλον της νέας γενιάς.
Έτσι τιμάμε το παράδειγμα αγώνα και λαϊκής αυτοπεποίθησης της Επανάστασης του ’21, που διδάσκει ότι απέναντι στην τυραννία και την ανελευθερία μόνη επιλογή είναι ο ξεσηκωμός του λαού.

=============================

   Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή

 Για τη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου βγάζει ξανά στη φόρα τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που σημάδεψαν τη διοίκηση της Δεξιάς στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα πρωτοπαλίκαρα της ΝΔ Σαξώνη και Λεμούσια αναδεικνύει τη σήψη και την αδιαφάνεια που βασίλευε στη Θεσσαλονίκη στην εποχή της ανάπτυξης. 
Την ώρα που διακήρυσσαν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για τη Θεσσαλονίκη «μητρόπολη των Βαλκανίων» τα τρωκτικά του Δήμου λήστευαν την περιουσία των δημοτών! 
Το σύστημα εξουσίας του Παπαγεωργόπουλου και του Ψωμιάδη ντυνόταν τη γαλανόλευκη μόνο και μόνο για να κρύψει τις κομπίνες και τις μίζες των επικεφαλής του και να αποπροσανατολίσει το λαό. 
Από αυτό το άθλιο συνοθύλευμα δεν λείπει βέβαια η ναζιστική συνιστώσα της δεξιάς πολυκατοικίας, που αντιπροσωπεύεται από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Γρέγο. 
Ο Α. Γρέγος, που αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο επικαλούμενος … φόρτο εργασίας, όχι μόνο ήταν υπάλληλος στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης δίπλα στον ταμία και ήδη καταδικασμένο ως καταχραστή Π. Σαξώνη, αλλά του προσέφερε και άλλες υπηρεσίες δουλεύοντας ως πορτιέρης σε ένα κατάστημα του τελευταίου. 

Αυτή η Δεξιά, που ταυτίστηκε απόλυτα με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, τολμά να διεκδικεί ξανά τη διοίκηση του Δήμου στο πρόσωπο του Σταύρου Καλαφάτη! 
Αυτή η σαπίλα δεν έχει να κάνει βέβαια μόνο με τις ευθύνες των συγκεκριμένων προσώπων, που υπάρχουν και να αποδοθούν. 
Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και του Καλλικράτη που αφήνουν ασύδοτο το ιδιωτικό κεφάλαιο και ευνοούν τη σχέση του με το κράτος. 
Η εμπειρία της διοίκησης Μπουτάρη απέδειξε ότι τα σκάνδαλα δεν είναι μια σειρά μεμονωμένων γεγονότων αλλά καρπός της διαχείρισης ενός συστήματος σε κρίση. 
Το μεγαλύτερο «σκάνδαλο» είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που το μόνο που έχει πια να προσφέρει είναι «νόμιμα» και παράνομα κέρδη για τους λίγους την ώρα που σκορπά φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση για τους πολλούς. 

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» δεσμεύεται ότι θα παλέψει όχι μόνο για να μπουν στη φυλακή αυτοί που κλέψανε την περιουσία των δημοτών και να επιστραφούν τα κλεμμένα στο Δήμο, αλλά και για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική και το σύστημα που γεννούν τα σκάνδαλα. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κούτρας, που κατάγγειλε τη διαφθορά του Π. Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επέμεινε παρά τη μήνυση των συμβούλων της πλειοψηφίας εναντίον του, αποτελεί εγγύηση ότι θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα ανυποχώρητα. 
Για ένα δήμο χωρίς διεφθαρμένους «ατσαλάκωτους» και απατεώνες πατριδοκάπηλους, χωρίς Μνημόνια και Καλλικράτη, ένα δήμο στην υπηρεσία της αντίστασης απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. 
Για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στα αρπακτικά των σκανδάλων και τη διαπλοκή του τοπικού και του κεντρικού κράτους με το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: