Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΥΓΗ. Βγήκαν μαχαίρια στη ΝΔ / Ηχηρές απουσίες, κραυγαλέες υποψηφιότητες

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι "ποτέ δεν συγχώρεσε τον Αντ. Σαμαρά", για να πάρει απάντηση από το φιλο-σαμαρικό Antinews: "Σιγά μην ζητήσουμε συγχωροχάρτι από τον Δον Κορλεόνε και... Εφιάλτη"
Ευ. Αντώναρος και Ντ. Μπακογιάννη άφησαν αιχμές για το "ευρωψηφοδέλτιο - Δελφινάριο" που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς, στο οποίο μετέχουν πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, αλλά απουσιάζουν φιλοευρωπαϊκές φωνές, όπως αυτή της Μ. Γιαννάκου.  
*Δύο ψηφοδέλτια από τον χώρο της Ν.Δ. και στον Πειραιά
*Αναβιώνει η κόντρα Σαμαρά με την οικογένεια Μητσοτάκη
*Εκτός ευρωψηφοδελτίου παραδοσιακές ευρωπαϊκές φωνές της συντηρητικής παράταξης. Ευ. Αντώναρος: "Ανθ' υμών, Γουλιμήδες"...
Νέο τοπίο στον χώρο της Δεξιάς προδιαγράφουν τα διπλά ψηφοδέλτια σε όλες τις μεγάλες Περιφέρειες και δήμους, αλλά και οι αντιπαραθέσεις >>>
 



που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Ν.Δ. εν όψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου. 
Ο "καραμανλικός" υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, αλλά και παραδοσιακοί παράγοντες, όπως ο Ανδ. Ανδριανόπουλος και ο Χρ. Αγραπίδης, παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του συνδυασμού Μώραλη στον Πειραιά, ενώ η Ν.Δ. υποστηρίζει τον Β. Μιχαλολιάκο. 
Ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς άφησε στα κρύα του λουτρού τον Γ. Κουμουτσάκο για να ενταχθεί ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού.

Ν.Δ.: Ηχηρές απουσίες, κραυγαλέες υποψηφιότητες

Το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι αποκαλυπτικό των εκλεκτικών σχέσεων της ηγεσίας Σαμαρά με βάση τις οποίες μεθοδεύει την υπέρβαση, δηλαδή τη διάλυση της Ν.Δ. Από το ψηφοδέλτιο απουσιάζουν προσωπικότητες του συντηρητικού χώρου που επί χρόνια αποτελούσαν το έμβλημα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της παράταξης, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου
Αντιθέτως φιγουράρουν πρόσωπα με "σκοτεινή" προϊστορία στην ΠΟΛ.ΑΝ. ή τον ΛΑΟΣ, τα οποία μάλιστα έχουν θητεύσει σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σε προηγούμενες εκλογές λειτούργησαν ως υποψήφιοι υποδειχθέντες από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με το αζημίωτο!

Αν δεν είχε συμβεί το "ατύχημα Μπαλτάκου", η ακροδεξιά εκπροσώπηση στο ευρωψηφοδέλτιο θα ήταν ισχυρότερη
Η ακροδεξιά κλίση όμως του ψηφοδελτίου δεν κρύβεται πίσω από λαμπερά ονόματα του τηλεοπτικού κατεστημένου. 
Αντιθέτως, με τον τρόπο αυτόν επισφραγίζεται η διασύνδεση ακροδεξιών και διαπλεκόμενων υποψηφιοτήτων.
Με το ψηφοδέλτιο ο Σαμαράς δεν θέτει ως προτεραιότητα την, έτσι κι αλλιώς απομακρυνόμενη, εκλογική νίκη, αλλά δημιουργεί ιδεολογικο-πολιτικά τετελεσμένα στην πορεία προς την εξαγγελθείσα ίδρυση νέου πολιτικού σχήματος, μετατοπίζοντας δεξιότερα το κεντροδεξιό κέντρο βάρους της παράταξης, ανταποκρινόμενος στο γνωστό σχέδιο Μπαλτάκου για την ανασύνθεση της όλης Δεξιάς.

Όταν ο Σαμαράς αποξενώνει μια ιστορική παράταξη από το ευρωπαϊκό προφίλ της, το οποίο υπήρξε ιδρυτική συνθήκη της ταυτότητάς της καθ' όλη τη μεταπολιτευτική πορεία του, τότε αποκαλύπτεται κίβδηλη και αποσταθεροποιητική για τη δημοκρατική λειτουργία η πολιτική επιθετικότητά του περί του κινδύνου να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Όσο κι αν η ηγεσία της Ν.Δ. υποδύεται τον παράγοντα σταθερότητας, είναι η αντικοινωνική πολιτική των Μνημονίων της λιτότητας, που προωθείται με ανοιχτά αυταρχικές μεθόδους, αυτή που προκαλεί δυναμική πολιτικής αποσταθεροποίησης. 
Ένα σαθρό πολιτικό σύστημα και μια χρεοκοπημένη οικονομική ελίτ δεν μπορούν να εμφανίζονται ως το νέο. 
Ήταν και παραμένουν μέρος της βαθιάς οικονομικής, αλλά και πολιτικής - ηθικής κρίσης που ζει ο τόπος. 
Κι αυτή η αλήθεια δεν παρακάμπτεται με υποψηφιότητες που, στην καλύτερη εκδοχή τους, εμφανίζονται ως ανάκληση εκ της εφεδρείας και στη χειρότερή τους ως μετεγγραφές ποδοσφαιρικού τύπου.

Το ψηφοδέλτιο Σαμαρά για τις ευρωεκλογές αποτελεί την κορυφή του "παγόβουνου Ν.Δ.", που λιώνει
Σε αρκετές περιφέρειες, αλλά και μεγάλους δήμους, οι γαλάζιοι υποψήφιοι φαίνεται να καταποντίζονται, ενώ τα συμπτώματα αποδιάρθρωσης ή και διάσπασης της παράταξης πολλαπλασιάζονται. 
Η Ν.Δ. της εποχής Σαμαρά ακολουθεί, με τη δική της βεβαίως ιδιορρυθμία, την πορεία του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου. 
Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει και τη νύχτα των εκλογών η παράταξη θα μπει σε μια μεγάλη νύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: