«Ο λόγος για τον οποίο οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους είναι ότι προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα», 
απάντησε το υπουργείο Οικονομικών σε άψογα τεχνοκρατικά καλιαρντά. 

Βρε το άτιμο το Σύμπαν! 
Για να εκπληρώσει τις σφοδρές επιθυμίες των εφοπλιστών, χώθηκε μέσα στους υπολογιστές, τα λογισμικά και τα τσιπ και μπλόκαρε τα πάντα. 
Πατούσε το κουμπί ο Θεοχάρης για να εκτυπωθεί η εγκύκλιος για την είσπραξη της εισφοράς, τίποτα ο εκτυπωτής, νέκρα και σιωπή. 
Το ξαναπατούσε το κουμπί ο Θεοχάρης, τίποτα, έριχνε μια σφαλιάρα στον εκτυπωτή ο Θεοχάρης, πάλι τίποτα, φέρανε κι έναν παπά να κάνει αγιασμό, ακλόνητος ο εκτυπωτής. 
Τι να κάνουμε, ενίοτε το Σύμπαν είναι ισχυρότερο ακόμα κι από τους παπάδες.

Βρε το άτιμο το Σύμπαν! 
Μπήκε στα κομπιούτερ που δούλευαν για την εισφορά των εφοπλιστών και δεν μπήκε στα κομπιούτερ που δούλευαν για την εισφορά τη δική μας. 
Όχι, δεν είναι σωστό. 
Το Σύμπαν μπήκε και στα δικά μας τα κομπιούτερ και την έκανε την έκτακτη εισφορά μόνιμη, να την πληρώνουμε μέχρι να ψοφήσουμε. 
Μπήκε το Σύμπαν και στα κομπιούτερ των κατασχέσεων, έτσι για να μας παίρνουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, τα σπίτια, τα σκαμπό χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.
Αυτά παθαίνεις, κακόμοιρε, όταν η θέλησή σου δεν είναι ισχυρή.