Βγαλμένο μέσα από τη ζωή είναι το ανέκδοτο
Ταιριάζει γάντι στην κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου, που αγόρασε 1,25 ευρώ τις μετοχές της Eurobank με τα λεφτά που πήρε από τους δανειστές, με τα δικά μας λεφτά δηλαδή, που έγιναν Δημόσιο χρέος και θα τα πληρώνουμε για γενεές δεκατέσσερις, και μετά τις πούλησε για 30 λεπτά του ευρώ. 
Μηδέν και τριάντα, ούτε καν 0,43 που είναι η εξευτελιστική τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής.
Όπου αλλού συνέβη κάτι παρόμοιο, στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στην Ιρλανδία, το Δημόσιο πούλησε τις μετοχές των χρεοκοπημένων τραπεζών σε τιμή υψηλότερη από την τιμή της αγοράς. 
Οι κουτόφραγκοι έβγαλαν κέρδος από τη διάσωση των τραπεζών, εμείς οι ελληναράδες πουλάμε την Eurobank στο 24% της τιμής εξαγοράς, τουτέστιν με χασούρα 76%. 
Ακολουθεί και η πώληση των κρατικών μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με έκπτωση 25%-35% από την αρχική τιμή εξαγοράς, οπότε η συνολική απώλεια από Εθνική και Γιούρομπανκ θα αγγίξει τα 10 δισ. ευρώ.

Δέκα δισεκατομμύρια ευρώ χάρισμα στους ιδιώτες
Αυτό ήταν το μέγα ζητούμενο του πολυνομοσχεδίου, κρύφτηκε όμως πίσω από τη φασαρία για το γάλα. 
Γι' αυτό κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, γι' αυτό αντέδρασε λυσσωδώς ο Βενιζέλος
Ολόκληρο σόου στήθηκε στη Βουλή, για να μην γίνει συζήτηση και αντιληφθούν οι πολίτες το μέγεθος του σκανδάλου. 
Να μην μάθουν για τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, να μην μάθουν καν ότι η κυβέρνηση έσπευσε να αμνηστεύσει προκαταβολικά τα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
Λες και οι ευθύνη ανήκει στους τεχνοκράτες που εκτελούν τις εντολές και όχι στους κυβερνώντες που δίνουν τις εντολές.

Δύο σκάνδαλα μέσα σε λίγες ημέρες
Πρώτα οι τράπεζες, μετά η έξοδος στις αγορές, η προεκλογική φιέστα του Σαμαρά, που μας στοίχισε 500 εκατομμύρια ευρώ. 
Και πες ότι τα 500 καταπίνονται. 
Εκείνο που δεν καταπίνεται με τίποτα είναι η υπαγωγή του ομολόγου σε αγγλικό δίκαιο -γεγονός πρωτοφανές για χώρα της Ευρωζώνης-, που σημαίνει ότι οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αλλά και τα κερδοσκοπικά funds που συμμετείχαν στη δημοπρασία, θα μπορούν να βγάλουν στο σφυρί την κινητή και ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους στο ακέραιο.
Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα. 
Με αυτήν ακριβώς τη σειρά.