Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σκουριές της ...Γαλλίας. Η αστυνομία σκότωσε 21χρονο διαδηλωτή (φωτο-video)

Πόσες ομοιότητες έχει ο ξεσηκωμός στην Γαλλία, με τις μαζικές αντιδράσεις ενάντια στην κατασκευή των ΧΥΤΑ στην Κερατέα, ή τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Αστυνομία, δακρυγόνα χτυπούν τους διαδηλωτές ενώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο για μειοψηφίες “αναρχικών κουκουλοφόρων”!
Ο θάνατος του 21χρονου διαδηλωτή Ρεμί Φρεζ τη νύχτα του Σαββάτου 25 Οκτώβρη προς την Κυριακή, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Ο Ρεμί σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, >>>




από την αστυνομία, μετα την διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην κατασκευή φράγματος κατά μήκος του δάσους Σιβάν στον υδροβιότοπο της Τεστέτ, στο διαμέρισμα της Ταρν (νότια Γαλλία).
Ο 21χρονος όπως δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα, σκοτώθηκε από έκρηξη, ενώ ο εισαγγελέας Claude Derens σημειώνει πως είναι πιθανό να προήλθε από χειρομβίδα της αστυνομίας.


Όπως αναφέρει η Liberation , η έκρηξη από την οποία προήλθε ο θάνατος του Ρεμί ήταν ισχυρή, αφού ο νεαρός ρίχτηκε στο έδαφος βίαια, ενώ ο θάνατός του επήλθε ακαριαία. 
Η έκρηξη δεν προκάλεσε φλόγες, ενώ στο σημείο που συνέβη το περιστατικό δε βρέθηκαν πλαστικά ή μεταλλικά αντικείμενα.


Περίπου 5.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στη ZAD “Ζώνη αντίστασης” της Τεστέτ ύστερα από μήνες αστυνομικών επιθέσεων στους πολίτες που αντιστέκονται εδώ και καιρό
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδες διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία που προστάτευε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή φράγματος.
Επιχειρησαν ν’ ανακόψουν την επανέναρξη των εργασιών, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη. 
Η αστυνομία χρησιμοποιήσε σφαίρες από καουτσούκ, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και διασποράς, όπως και δακρυγόνα.

Ο 21χρονος νεαρός που σκοτώθηκε από την αστυνομία, θα είναι ο πρώτος νεκρός σε ένα περιβαλλοντικό αγώνα στη Γαλλία ύστερα από τον Sebastian Briat που σκοτώθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2004 στη Λωρραίνη, επειδή ήταν αντίθετος με την διέλευση ενός τρένουν που με πυρηνικά. 
Το 1977, σκοτώθηκε επίσης ο διαδηλωτής Vital Michalon κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του Creys – Malville

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ακτιβιστές αντιμάχονται εδώ και μήνες την κατασκευή του οδοφράγματος στην περιοχή του Gaillac, με πολύμορφες πρακτικές, όπως διαδηλώσεις, απεργία πείνας, και αλλές όπως θα δείτε παρακάτω

 Από το AlfaVita
μέσω soshalkidiki 
B06B1MzCIAAEG6z.jpg_largeB0zTknlCcAEdv31arton1861-e1582 
 ff

Στις πόλεις Ναντ, Στρασβούργο, Ρεν, Μπρεστ, Μασσαλία αλλά και στο Παρίσι 
υπήρξαν οδομαχίες διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

B0-_vLOCYAEVNpMsivens-dam-protest1

Δεν υπάρχουν σχόλια: