Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

"Βελτίωση του οικονομικού κλίματος", αλλά ...πάλι στο μαντρί των μνημονίων !

Η "βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας" αποτυπώνεται 
με τον καλύτερο τρόπο στον δείκτη του χρηματιστηρίου, παρακάτω 
Το χρηματιστήριο έφθασε στο ναδίρ ενώ τα επιτόκια στα 10ετή ελληνικά ομόλογα ανέβηκαν στον… Θεό την ώρα που οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας σκίζουν τα ιμάτια τους ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν τα ΑΤΜ, δεν θα μείνει σέντσι στις Τράπεζες ! Μας έχουν ταράξει στην τρομοκρατία
Ξέρουν ότι χάνουν την εξουσία και κάνουν ότι μπορούν για να σπείρουν τον φόβο στους ψηφοφόρους. Όμως αυτό το κλίμα τελικά τους γύρισε μπούμερανγκ αφού η πολιτική λασπολογία βρήκε πρόσφορο έδαφος στις αγορές… >>>
 



Σε λίγες μέρες έχουν «εξαερωθεί» περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών  ενώ το success story πέρασε και δεν ακούμπησε για  «έξοδο στις αγορές»!
Τώρα λέει οι Εθνοσωτήρες σκέφτονται να αναθεωρήσουν τη στάση τους περί εξόδου από το Μνημόνιο 
Τι έγινε κύριε Γκίκα εσύ δεν μας έλεγες  ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει μόνη της τις ανάγκες της, και ότι πλέον μπαίνουμε στη μετά Μνημονίου εποχή;!
Αλλά ξέχασα και για αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ !
Και τώρα που τα κάνατε σκ@τ@ ξεκινάτε ένα γύρο πάλι από τα γνωστά.
Προπαγανδίστε ότι οι αγορές φοβούνται τον ερχομό… του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μαντρώσετε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό σε συνεργασία με τους δανειστές μας  στο μαντρί των μνημονίων! 
Μιχαλού στο  topontiki onion

 ==================================


Για νέο γύρο της κρίσης κάνουν λόγο αναλυτές, με αφορμή την ισχυρή πτώση στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Νέες απώλειες 2,22% και προσγείωση του γενικού δείκτη στις 869 μονάδες στην Αθήνα.
Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν το χειρότερο πτωτικό σερί 11 ετών με οκτώ συνεχόμενες μέρες πτώσης, με τις πιέσεις στα χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου να ισχυροποιούνται, μετά την αποτυχημένη δημοπρασία της Ισπανίας, την ίδια ώρα που η Fitch προειδοποιεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 
Στο πλαίσιο αυτό, ενδείξεις νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης διακρίνουν αρκετοί αναλυτές, ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά των χρηματιστηρίων, την πτώση της τιμής του πετρελαίου και τη σημαντική μείωση των αποδόσεων στα «ασφαλή» κρατικά ομόλογα. 

Απώλειες 13,56% σε τρεις ημέρες 
Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 869,16 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,22%. 
Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου 2013 (866,90 μονάδες). 
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 47 μονάδων. 
Έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 903,58 μονάδες (+1,65%) και κατώτερη τιμή στις 856,38 μονάδες (-3,66%). 
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατά τις τρεις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει συνολικές απώλειες 13,56%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 25,25%.
Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 231,99 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: