Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αριθμολογία και αποστασιολαγνεία

Το μπλοκ υπέρ του Σταύρου Δήμα αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει ταβάνι το 173 και ουσιαστικά χρειάζεται ψήφους προερχόμενους από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛΛ. Την αρχή έκανε ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά και έκανε γνωστό ότι στην αυριανή, ψηφοφορία θα πει «ναι». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γιάννης Κουράκος υποστηρίζει ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο σύνολο των προϋποθέσεων που >>> 
 
 
 
ο ίδιος είχε θέσει το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο. 
Σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο «μου επιτρέπεται να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, με τον οποίον συνδέομαι από παλιά με βαθιά φιλία».
Υπέρ της εθνικής συνεννόησης έχουν ταχθεί στο πρόσφατο παρελθόν οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Μουτσινάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «ναι» στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής.

Πέραν αυτών ο Β. Καπερνάρος, είπε ότι θα ψηφίσει παρών στην αυριανή ψηφοφορία αλλά άφησε κι αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο να πει το «ναι» στην τρίτη και τελευταία αφού έκανε λόγο για «θετική κίνηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος άνοιξε την πόρτα της εθνικής συνεννόησης», ενώ υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο «ναι» του Β. Πολύδωρα σε περίπτωση οριακού αποτελέσματος.  

Την ίδια ώρα υπάρχουν και οι βουλευτές που επιμένουν να υπάρξει συναίνεση και από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Π. Τατσόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης και οι τρεις της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας.

Με απλά μαθηματικά φτάνουμε στους 173 και χρειάζονται άλλοι επτά βουλευτές
Η «δεξαμενή» των ανεξάρτητων δεν έχει να προσφέρει άλλα «ναι» με δεδομένη την άρνηση των Θ. Παραστατίδη, Μ. Μπόλαρη, Π. Μουτσινά, Οδ. Βουδούρη, Χρ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή και Θ. Τζάκρη.
Χωρίς όλους τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ή όλους των ΑΝΕΛ ...ή τους μισούς από κάθε κόμμα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βγαίνει
Κι επειδή η δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε να «σφραγίζεται» μετά την υπόθεση Χαϊκάλη, τα μάτια όλων στρέφονται στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. 
Συνεργάτες του οποίου υποδέχθηκαν παγερά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης και η πολιτική της.
thepressproject.gr
(με πληροφορίες από naftemporiki.gr, in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: