Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Σκουριές. Μέχρι την τελική νίκη !

Στη Βορειοανατολική Χαλκιδική βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που όμοιο του δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πουθενά αλλού σήμερα στην Ευρώπη. Στο υποθετικό σενάριο της ολοκλήρωσης της… επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» θα βρισκόμασταν μπροστά στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα που θα είχε συμβεί ποτέ στην Ευρώπη. Για να φτάσουμε στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, που είναι να κλαις για την καταστροφή που έχει γίνει, χρειάστηκε και οι τρεις >>>
 
κυβερνήσεις της φτώχειας και της απελπισίας θα παρέχουν χωρίς φειδώ υποστήριξη στο σχέδιο της ισοπέδωσης του Κάκαβου και της μετατροπής μίας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε μία no man’ s land.

Και οι τρεις κυβερνήσεις της φτώχειας και της απελπισίας στο μέτωπο των Σκουριών βρήκαν απέναντι τους την ηρωική αντίσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και την αλληλεγγύη σε αυτόν τον αγώνα της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας
Στο πλευρό των τριών κυβερνήσεων της φτώχειας και της απελπισίας, στο πλευρό της «Ελληνικός Χρυσός», βρέθηκαν λίγοι, λίγοι και πληρωμένοι, αλλά ο αγώνας ήταν άνισος. 
Δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε και κάπως έτσι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα. 
Οι ιδέες μπορεί να είναι αλεξίσφαιρες, αλλά κάτσε πρώτα να σε βρει καμία πλαστική σφαίρα και μετά το συζητάμε.     

Είμαστε πολύ κοντά σε σημαντικές εξελίξεις, είμαστε πολύ κοντά σε ένα πρώτο βήμα δικαίωσης του ηρωικού αγώνα των κατοίκων ενάντια στην… επένδυση, δικαίωσης και της αλληλεγγύης όλων των καλών ανθρώπων σε αυτόν τον αγώνα
Τα πράγματα για τη νέα κυβέρνηση προφανώς είναι δύσκολα, οι… εταίροι είναι κάτι καθίκια απερίγραπτα, τα κενά στη χρηματοδότηση αρχίζουν από τους Ευζώνους και φτάνουν μέχρι την Γαύδο και βάλε κι εσύ ό,τι θες. 
Οι Σκουριές όμως είναι, έγιναν για εμάς που δεν γεννηθήκαμε εκεί, κομμάτι της ψυχής μας και σαν τέτοιο δεν πρόκειται να το χάσουμε ποτέ. 
Μέχρι την τελική νίκη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: