Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Όνειρα Σαμαρά: Ψάχνει το "υγιές τμήμα της Αριστεράς" να συγκυβερνήσει

Θα διαβάσατε ή θα ακούσατε το ψιλομπάχαλο που έγινε χτες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Από τους 51 βουλευτές που μίλησαν σχεδόν 20 έκαναν κριτική στον ίδιο το Σαμαρά αποδίδοντας του μεγάλη ευθύνη για την συντριβή της Ν.Δ στις τελευταίες εκλογές και ζήτησαν σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου βάζοντας θέμα εκλογής νέας ηγεσίας. Ακούστηκαν «βαριά» λόγια, ενώ σε ομιλίες νεοδημοκρατών βουλευτών έγινε καθαρό ότι με τον Α. Σαμαρά αρχηγό η Ν.Δ δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδεί κυβερνητική εξουσία και πιθανόν να ακολουθήσει την πορεία εξαφάνισης >>>
 



που έχει ο πρώην κυβερνητικός της συνεταίρος το ΠΑΣΟΚ.
Ο Σαμαράς όμως παρουσιάζεται γαζωμένος με την καρέκλα του και οι λόγοι περισσότερο πρέπει να προσεγγιστούν με την ...ψυχιατρική. 
Όχι δεν κάνουμε πλάκα και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε. 
Εμείς πιστεύουμε αυτό που λέει ο πρώην πρωθυπουργός ότι «Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά δε θα εγκαταλείψω τη χώρα στη κρίσιμη μάχη». 
Αλλωστε και η πολιτική του πορεία το αποδεικνύει. 
Εγκατέλειψε την Ν.Δ το 1993 λίγο πριν γίνει αρχηγός και έφτιαξε το δικό του πολιτικό μόρφωμα με τα γνωστά αποτελέσματα. 
Το θέμα είναι τι εννοεί πραγματικά όταν λέει δεν θα «εγκαταλείψει την χώρα στη κρίσιμη μάχη».
Πάμε να το δούμε λίγο αναλυτικά αυτό. 
Για την χώρα και τον ελληνικό λαό ο Σαμαράς δεν δίνει δεκάρα.  
Αυτό που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια της πρωθυπουργίας του δημιουργώντας ατέλειωτες στρατιές ανέργων, ξεπουλώντας την κρατική περιουσία, βυθίζοντας στην φτώχεια και την μιζέρια τον ελληνικό λαό. 
Παράλληλα όμως με το τελευταίο στραπάτσο που έπαθε με την συντριβή του στις βουλευτικές εκλογές πρέπει να του δημιουργήθηκαν προβλήματα που είναι αρμοδιότητα της ψυχιατρικής να τα αντιμετωπίσει.
Δεν μπορεί δηλαδή να «χωνέψει» ότι τον έστειλε στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας που ανέλαβε ένα κόμμα του 4% και σε λίγα χρόνια έγινε πρωθυπουργός.

Και ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει τον πρωθυπουργικό ρόλο του προέδρου του Σύριζα, κάτι που το κάνει φανερό με κάθε τρόπο.  
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν παραβρέθηκε στην παράδοση ης πρωθυπουργίας στο Μέγαρο Μαξίμου  ενώ στην πρόσφατη πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την στιγμή που η διπλωματία ήταν στο φόρτε της –με αίσια αποτελέσματα- αυτός ζήτησε ενημέρωση όχι από τον πρωθυπουργό ή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (σιγά μην έδινε τέτοια ικανοποίηση στον Π. Καμμένο) αλλά από την στρατιωτική ηγεσία (!) ζητώντας παράλληλα σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής;

Αυτή την στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός είναι ντοπαρισμένος με την «παραμύθα» που του σερβίρουν οι «σαμαροφύλακες» (Λαζαρίδης, Γεωργιάδης κ.α) περί «αριστερής/αντιμνημονιακής παρένθεσης» και πιστεύει ότι με την βοήθεια του Βόλφγανγκ Σόιμπλε  και των κολαούζων του Μαριάνο Ραχόι,,  Πέδρο Πάσους Κοέλιο κλπ, σύντομα θα ξανααποκτήσει τα «χαμένα μεγαλεία» του.

Δεν είχε άδικο ο Αλέξης Τσίπρας όταν μιλώντας στην Κ.Ε του κόμματος του έλεγε ότι υπάρχει σχέδιο στο οποίο «συνένοχος και εν πολλοίς εκτελεστικό όργανο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός», το οποίο προβλέπει να «οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παραδοχή πριν το κυβερνητικό μας έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες και κυρίως πριν τις εκλογές στην Ισπανία». 
 
Το ποιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ή δημοσιογραφική πληροφορία –προέρχεται από τον πάντα καλά ενημερωμένο για το τι συμβαίνει στην Ν.Δ., δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη- ότι ο Σαμαρά και το επιτελείο του πιστεύουν ότι σύντομα  η Ν.Δ θα ρθει στην κυβερνητική εξουσία «συγκυβερνώντας μαζί με το υγιές τμήμα της Αριστεράς».

Δυστυχώς δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ποιο ακριβώς οι επιτελείς της Συγγρού θεωρούν «υγιές τμήμα της Αριστεράς».
Εχετε καμιά ιδέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ