Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σκουριές. ΕΜΠΡΗΣΜΟ δείχνουν τα στοιχεία για τα καμμένα απορριμματοφόρα

      Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία για τα απορριμματοφόρα που... αυτοαναφλέγησαν στην Ιερισσό      
Σε εμπρησμό οφείλεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 7 Μαρτίου σε τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αριστοτέλη στον χώρο στάθμεσης τους στην Ιερισσό με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς. Το συμβάν προκάλεσε από την πρώτη στιγμή πέρα από την προφανή αναστάτωση ερωτηματικά σχετικά με τις αιτίες του. Για το συμβάν συνεχίζεται η προανακριτική έρευνα και σύμφωνα με την πυροσβεστική αναμένονται πρόσθετα στοιχεία από την αστυνομία της Αθήνας σχετικά με ευρήματα που εντοπίστηκαν στον χώρο της πυρκαγιάς και η κατέθεση του πορίσματος στην Εισαγγελία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος >>>




στάθμευσης των απορριμματοφόρων φυλάσσεται μέχρι τις 6 το πρωί ενώ η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά και έγινε αντιληπτή από κατοίκους που έμεναν κοντά στον χώρο στάθμεσης.

Και ενώ αρχικά γινόταν λόγος για βραχυκύκλωμα η αιτία αυτή αποκλείστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες και πλέον βεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των κατοίκων της Ιερισσού ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Εξάλλου η χρονική συγκυρία του συμβάντος, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ανάκληση αδειών της Ελληνικός Χρυσός και μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που εκφράζει ξεκάθαρα την αντίθεσή του σχετικά με την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και το ρόλο της εταιρείας στην πρόκληση κοινωνικών εντάσεων, δημιουργούσε από την πρώτη στιγή αμφιβολίες για το πόσο τυχαίο και συμπτωματικό ήταν το γεγονός.

Το γεγονός, αναπόφευκτα, συνδέθηκε συνειρμικά στη μνήμη των κατοίκων της Ιερισσού και με τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Χρ. Πάχτα, ο οποίος πριν τις δημοτικές εκλογές δήλωνε ότι αν υπερισχύσει η θέση ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, κινδυνεύουν να καούν χωριά και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Εντύπωση πάντως συνεχίζει να προκαλεί η συγκάλυψη του γεγονότος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ που σε άλλες περιπτώσεις όπως σε αυτήν του εργοταξίου στις Σκουριές είχαν "βουήξει" δείχνοντας εικόνες από καμμένα μηχανήματα και εξοπλισμό της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στοχοποιώντας παράλληλα μια ολόκληρη κοινωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθολου τυχαιος δεν ηταν ουτε ο εμπρησμος τον απορριματοφορων ουτε ο εμπρησμος του ξυλουργειου στην Μεγαλη Παναγια.Ετσι καποιοι "παλικαραδες" δηλωνουν την δυσαρεσκεια τους στις αποφασεις της τοπικης κοινωνιας μας που δεν επιθυμει την καταστροφη του τοπου μας.