Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οι εκλογές έγιναν γιατί η Ν.Δ. δεν είχε να πληρώσει στις 24 Φεβρουαρίου !

Ο Δ. Μάρδας αποκάλυψε τα στοιχεία και ο Χρ. Σταϊκούρας τα αποδέχθηκε
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δραπέτευσαν με τις εκλογές, γιατί δεν είχαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου ! Τη μεθόδευση αποκάλυψε με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ο Δημήτρης Μάρδας, ενώ ακόμη και ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία που παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Στην επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού ο Δ. Μάρδας αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με το ΓΛΚ, στις 24 Φεβρουαρίου θα υπήρχε "μαύρη τρύπα" 452 εκατ. ευρώ και δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Γι' αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά επίσπευσε την προεδρική εκλογή,
 



ώστε οι εθνικές εκλογές να μην συμπέσουν με την αδυναμία πληρωμής ! 
Ο Χρ. Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία είναι σωστά και απλώς σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα έκλεινε τη συμφωνία για να πάρει την δόση των 7,2 δισ. ευρώ !
 

"Μαύρη τρύπα" 452 εκατ. ευρώ

"Όταν παραλάβαμε, η αποχωρούσα ηγεσία με την ηγεσία που ακολούθησε είχε στα χέρια της ένα ίδιο χαρτί, το χαρτί το οποίο περιγράφει τις χρηματοροές στο ΓΛΚ
Αυτές οι χρηματοροές έδειχναν ότι θα υπήρχε άνοιγμα στο ταμείο του κράτους της τάξης των 452 εκατ. ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου", είπε ο Δ. Μάρδας και πρόσθεσε: 
"Όταν έβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό το άνοιγμα θα υπήρχε και, ενδεχομένως, να ήταν και μεγαλύτερο, με προηγούμενες εκτιμήσεις, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούσε να κάνει τις εκλογές κατά την περίοδο αυτής. 
Δεν μπορούσε να αρχίσει τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου τον Ιανουάριο, για να 'σκάσουν' οι εκλογές τον Φεβρουάριο, γιατί υπήρχε ενδεχόμενο να γίνονταν εκλογές χωρίς να μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να πάρουν μισθούς και συντάξεις. 
Αναγκάστηκε να τις μεταφέρει τον Δεκέμβριο και βέβαια, θεωρώ ότι ήταν η χειρότερη περίοδος επιλογής αυτής της διαδικασίας, γιατί ο Δεκέμβριος είναι η πιο ζωντανή περίοδος της αγοράς".
 

"Είχαμε πρόβλεψη για μείον τον Φεβρουάριο"!

Ο Χρ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε τον Δ. Μάρδα: "Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πράγματι, η χώρα είχε ταμιακά διαθέσιμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. 
Η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή, παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση ταμιακό πλεόνασμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. 
Οι εκτιμήσεις ήταν -και ορθώς αναφέρεται σε αυτό ο υπουργός- ότι αν η σημερινή κυβέρνηση δεν αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία τον μήνα Φεβρουάριο, στο τέλος Φεβρουαρίου η χώρα θα είχε ανάγκη από νέο δανεισμό. 
Πράγματι, δηλαδή -δεν θυμάμαι τώρα αν είναι 450, 470 ή 500 εκατομμύρια-, το πρόσημο θα ήταν αρνητικό τέλος Φεβρουαρίου. 
Γι' αυτό τον λόγο και η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να κλείσει τη συμφωνία εντός διμήνου, ώστε να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τμήμα ή το σύνολο της δόσης, για να καλύψει αυτές τις άμεσες πιεστικές ανάγκες. 
Αλήθεια, συνεπώς: 1,9 δισ. ευρώ συν τέλος Ιανουαρίου, με πρόβλεψη για μείον, για αρνητικό πρόσημο, τέλος Φεβρουαρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: