Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σκουριές. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Αύριο στον Πολύγυρο / 3 Ιούνη στην Αθήνα

Όχι στην καταστροφή του τόπου μας
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας
Κυβέρνηση & Δικαιοσύνη, ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους
Την ώρα που η καταστροφή στο βουνό συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς δημιουργώντας τετελεσμένα, την ώρα που το ΣτΕ εκδίδει αποφάσεις a la carte όποτε η Eldorado Gold τις έχει ανάγκη για επικοινωνιακούς σκοπούς, την ώρα που η καταστολή συνεχίζεται, δεκάδες συναγωνιστές μας σέρνονται σε 
 
 
 
δίκες και απολογίες με κατηγορίες από απλά πλημμελήματα έως κακουργήματα. Τρία δικαστήρια λαμβάνουν χώρα το επόμενο διάστημα
Η παρουσία όλων όσων αντιτίθενται στην καταστροφή του τόπου και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας είναι απαραίτητη και καλούνται να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου.
Πέμπτη 28/5/2015 στις 10:00, έξι άτομα από τη Θεσσαλονίκη, Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία, απολογούνται στον ανακριτή για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις Σκουριές την 9/9/2012, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Πέμπτη 4/6/2015 στις 9:00, δικάζονται είκοσι δύο άτομα από την Ιερισσό και την Ουρανούπολη με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό στις 7/3/2013.
Παρασκευή 5/6/2015 στις 9:00, έντεκα άτομα από τη Μεγάλη Παναγία δικάζονται με πολλαπλά πλημμελήματα για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία στην τοποθεσία ‘’Χοντρό Δέντρο’’ στις 22/4/2013.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
 
--- Τετάρτη 3 Ιουνίου - Συγκεντρώσεις και πορεία στην Αθήνα ---
 
Η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός, καναδικών συμφερόντων, στη Χαλκιδική θα έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό
Γιατί είναι καταστροφική, παράνομη, χωρίς κοινωνικά οφέλη και συναίνεση. 
Αντί γι΄αυτό, η εταιρία συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την καταστροφή του Κακκάβου. 
 
Είναι προφανές ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται κάθε περιθώριο ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα που θα καθιστούσαν αναπόφευκτη την καταστροφή της Χαλκιδικής. 
Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 350 αγωνιστές διώκονται, με μόνη ουσιαστική κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη λογική “επενδύσεις με κάθε κόστος” και άσκησαν το δικαίωμα να προστατέψουν τον τόπο τους.Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή, βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη δικαιοσύνη.

Οι δικαστές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, με βάση τη νομοθεσία, το δημόσιο-κοινωνικό συμφέρον, το κοινό περί δικαίου αίσθημα - και όχι βάσει των συμφερόντων των “επενδυτών”.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να είναι θεατής στο έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής.
Οφείλει να επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται - και προεκλογικά είχε διατυπωθεί ξεκάθαρα - , ώστε να επιλυθεί άμεσα και δια παντός αυτό το ζήτημα.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα είμαστε στην Αθήνα

10:00 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζονται προσφυγές

6:00 μ.μ. σταθμός Αμπελοκήπων του μετρό, στη Λ. Αλεξάνδρας Συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ

Η καταστροφή στις Σκουριές συνεχίζεται
Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη ν΄αναλάβουν τις ευθύνες τους
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!
Να σταματήσει τώρα το έργο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική!


Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού  
& Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: