Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

FINANCIAL TIMES και ΠΟΤΑΜΙ κατά της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ !

Για ηγέτες του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν έκκληση για ρήξη με τους πιστωτές και προκαλούν δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νέα συμφωνία διάσωσης, κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times και για ...αντάρτες εντός του κυβερνώντος κόμματος! Η αρθρογράφος των FT, Κέριν Χοπ, αναφέρει πως «οι «σκληροπυρηνικοι» του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν εδώ και εβδομάδες σε μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το συγκεκριμένο κείμενο πρόκειται να συζητηθεί σε μια δημόσια συνεδρίαση του κόμματος την Τρίτη και ουσιαστικά επισημαίνει την κλιμάκωση της εκστρατείας,
 



εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της λιτότητας. 
Η προβολή στο μέλλον είναι ότι μπορεί να διχάσει το κόμμα σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία.
Οι συγγραφείς του κειμένου κάνουν λόγο για ρήξη με τους πιστωτές «ως μόνη επιλογή», για αναστολή των πληρωμών, για μέτρα που περιορίζουν την κίνηση κεφαλαίων, για κρατικό έλεγχο των τραπεζών, φορολόγηση των πλούσιων και για χρηματοδότηση υπέρ των ασθενέστερων – ακόμη και για μια έξοδο από το ευρώ
«Την ίδια στιγμή – προστίθεται στο άρθρο – που η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τα 7,2 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης και την ίδια στιγμή που στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα πρόταση από την πλευρά του Γιούνκερ.»
Όπως αναφέρει το άρθρο ο «ελιγμός» των «ανταρτών» του ΣΥΡΙΖΑ «σηματοδοτεί για πρώτη φορά, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, την αντίθεση της σκληροπυρηνικής φατρίας (sic!!!) στις κυβερνητικές επιλογές ως προς την οικονομική πολιτική και αυξάνει τις επιλογές της κυβέρνησης ως προς την αναχώρηση από το ευρώ».
Στο κείμενο που συνοδεύει τις απόψεις τους αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει μέρος της λιτότητας και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα μνημόνιο».

ΠΟΤΑΜΙ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΟ «ΛΟΜΠΙ» ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...
Στο ίδιο μήκος κύματος και το εγχώριο «ΠΟΤΑΜΙ», που με ανακοίνωσή του ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα «Να ξεκόψει από τις εσωκομματικές φωνές που επιθυμούν τη ρήξη με τους εταίρους και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην ευρωζώνη», όπως ισχυρίζεται.
Στην ανακοίνωση του το ΠΟΤΑΜΙ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες. Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».
Επίσης, σημειώνεται ότι η συμφωνία με τους εταίρους, που έχει αναγορευθεί από την κυβέρνηση σε γόρδιο δεσμό, πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου. «Η διαπραγμάτευση καθορίζεται από το άγχος της κυβέρνησης να περάσει από το αλήστου μνήμης "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" στο δύσκολο "πρόγραμμα των Βρυξελλών", διάφορες εκδοχές του οποίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για τον κ. Τσίπρα φαίνεται ότι συνεχίζει να προέχει η εσωκομματική διαχείριση και το κομματικό κόστος και όχι το συμφέρον των πολλών», υποστηρίζει το ΠΟΤΑΜΙ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ"
Είναι προφανές ότι η αντιδραστική δημοσιογραφία του εξωτερικού, σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο αντιδραστικό κατεστημένο, του οποίου μια κακότροπα «καμουφλαρισμένη» έκδοση είναι το «Ποτάμι», έχουν ως κύριο στόχο τους τις πιο ριζοσπαστικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα απ' όλα την «Αριστερή Πλατφόρμα», τις οποίες θεωρούν ως το βασικό εμπόδιο για τη διαχειριστική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
Σκοτεινή επιδίωξη της μεγάλης συμμαχίας, που συγκροτούν δυνάμεις της εξωτερικής αντίδρασης με την εσωτερική «πέμπτη φάλαγγα», μοιάζει να είναι, πράγμα που πολλάκις ομολογείται και δημοσίως, η αποκοπή της «Αριστερής Πλατφόρμας» από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον η περιθωριοποίησή της εντός αυτού, ώστε να διευκολυνθεί η άτακτη υπαναχώρηση του τελευταίου, ακόμα και η αλλαγή των συμμαχιών του, με ιδιαίτερη προτίμηση τη συνεργασία του με το «Ποτάμι».
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ έκριναν ως όνειρα θερινής νυκτός αυτά τα σενάρια και τόνιζαν στην Iskra ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση, όσο κι αν βυσσοδομούν ξένα και εγχώρια αντιδραστικά κέντρα, δεν πρόκειται να συνομολογήσουν συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά τους.
Αυτές τις ώρες αυτό που χρειάζεται όσο ποτέ ο τόπος είναι να ξεπεράσει ο λαός τον «αγωνιστικό λήθαργο» και να ξαναδούμε στο προσκήνιο μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες με σημαίες την αντίσταση κα τα αιτήματα μιας νέας ριζοσπαστικής προοδευτικής πορείας της χώρας, που θα θέσει ως πρώτες προτεραιότητες την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των στρατηγικών υποδομών και επιχειρήσεων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τη διεκδίκηση μιας μεγάλης ροής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Άκης Μπαδογιάννης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: