Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η ΑΥΓΗ. OXI - Για το σήμερα και για το αύριο

ΟΧΙ
Για ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη ενάντια στην περιθωριοποίηση
Για ανάπτυξη ενάντια στη λιτότητα και την ύφεση
Για δημοκρατία ενάντια στα σενάρια εκτροπής
Για Παιδεία, Υγεία, συντάξεις ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους
Για κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στη διαιώνιση της αδικίας
Για τα δικαιώματα εργαζομένων και μικρομεσαίων ενάντια στην ασυδοσία των αγορών
Για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία ενάντια στην υποτέλεια
Για την ελπίδα ενάντια στον φόβο
Εκατοντάδες συγκεντρώσεις υποστήριξης σε ολόκληρη την Ευρώπη / Κινητοποίηση
 



γερμανικών και γαλλικών συνδικάτων
Υπογραφές συμπαράστασης ακαδημαϊκών, οικονομολόγων, καλλιτεχνών, προσωπικοτήτων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο
Κεραυνοί Πρόντι: "Δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ" 
Νέα έκθεση του ΔΝΤ: "Το ελληνικό χρέος δεν είναι και δεν θα είναι βιώσιμο εάν δεν μειωθεί"
 
ΟΧΙ - Για το σήμερα και για το αύριο
 
 
Μόλις η κυβέρνηση εξήγγειλε το δημοψήφισμα δίνοντας τον λόγο στον λαό, οι δανειστές αντέδρασαν με δύο τρόπους: 
έναν αμυντικό, απέσυραν αμέσως το τελεσίγραφο, και έναν επιθετικό, επέβαλαν ασφυξία ρευστότητας στις τράπεζες προκειμένου να εκβιάσουν την κρίση του ελληνικού λαού. 
Η εμπειρία των τελευταίων ημερών έδειξε ότι, παρά την ταλαιπωρία και τις ουρές στα ΑΤΜ και τους περιορισμούς στο όριο αναλήψεων που έφεραν την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σε πολύ δυσάρεστη θέση, απέτυχαν να δημιουργήσουν τον πανικό που επεδίωκαν μαζί με την τρόικα εσωτερικού, η οποία συστηματικά καλλιεργούσε αυτό το κλίμα επί μήνες.

Οι πολίτες λοιπόν βαδίζουν στην κάλπη για να απαντήσουν στο ερώτημα εάν επιθυμούν ακόμα περισσότερη λιτότητα ή βιώσιμη λύση με προοπτική ανάπτυξης της χώρας
Το ερώτημα, όσο κι αν προσπάθησαν να πείσουν ότι αφορά στο νόμισμα, είναι αυτό. 
Και η ομολογία του κυρίου Ντάισελμπλουμ ότι "με το Ναι οι Έλληνες θα αποδείξουν ότι αποδέχονται περισσότερη λιτότητα" ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. 
Η δήλωση του κυρίου Σουλτς, από την άλλη πλευρά, ότι το δημοψήφισμα αποσκοπεί "στο να τελειώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ" είναι το άλλο μισό του ερωτήματος: να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιβάλουμε περισσότερη λιτότητα. 
Το δημοψήφισμα λοιπόν δεν έχει να κάνει ούτε με το ευρώ ούτε με την Ευρώπη ούτε με τις τράπεζες. Είναι η προσπάθεια παλινόρθωσης του μνημονιακού καθεστώτος ώστε να μπορέσουν οι συντηρητικές ελίτ της Ευρώπης να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Την ίδια ώρα, δύο σημαντικές παρεμβάσεις αδυνατίζουν ακόμα περισσότερο την επιχειρηματολογία των δανειστών και των εδώ συνεργατών τους
Ο Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αλλά και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε οργισμένος ότι είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ και ότι η μόνη λύση είναι η διαπραγμάτευση με την Αθήνα και η περικοπή του ελληνικού χρέους. 
Το ζήτημα του χρέους έθεσε με έμφαση με νέα έκθεσή του και το ΔΝΤ δηλώνοντας απερίφραστα ότι το ελληνικό χρέος ούτε είναι ούτε πρόκειται να καταστεί βιώσιμο εάν δεν περικοπεί δραστικά.
Η εικόνα λοιπόν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως. 
Αύριο ψηφίζουμε Όχι, για μια βιώσιμη συμφωνία, ή δίνουμε τη δυνατότητα στο μνημονιακό στρατόπεδο και τους δανειστές να συνεχίσουν την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική τους εις βάρος του ελληνικού λαού. 
Η δική μας επιλογή είναι που θα κρίνει το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: