του Γ. Ανανδρανιστάκη
Η ανησυχία μου για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ήταν βαθύτατη. Πού πήγε η έμφυτη μαγκιά του, το αντριλίκι του, το μπινελίκι του; Από τότε που διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ., ήταν όλο ευγένειες, καλοσύνες, γελάκια και ρεβεράντζες. Ο νους μου πέταξε ενστικτωδώς στο «Όλοι λένε σ' αγαπώ» του Γούντι Άλεν, όπου ο έφηβος γιος της οικογένειας των φιλελεύθερων Δημοκρατικών έγινε αίφνης ρεπουμπλικάνος, υπερασπιστής των όπλων και
 



πολέμιος των αμβλώσεων. 
Οι γονείς σοκαρίστηκαν, πήγαν το παιδί στον γιατρό κι εκεί ανακάλυψαν ότι η πολιτική μεταστροφή του οφειλόταν σε ελαφρύ ανεύρυσμα, το οποίο αφαιρέθηκε με εγχείρηση.
Βρε, λες να έπαθε τέτοιο κακό ο Βαγγέλης μου, λες η μειλιχιότητά του να είναι αποτέλεσμα οργανικής βλάβης; 

Θα πάθαινα βλάβη κι εγώ από την πολλή αναρώτηση, ευτυχώς όμως ο Τσίπρας έσπευσε να προκηρύξει εκλογές, ελευθερώνοντας τον Μεϊμαράκη από τα μεταξωτά δαιμόνια που τον είχαν στοιχειώσει
Και να οι μαγκιές και να οι βρυχηθμοί και να το στρίψιμο του μύστακα, ο μετριοπαθής κεντροδεξιός ανελήφθη εις τους ουρανούς και στη θέση του εμφανίστηκε ο γραμματέας της τραμπούκικης ΟΝΝΕΔ, του πολιτικού μορφώματος που γέννησε τους Κένταυρους, τους Ρέιντζερ και τα λοιπά τάγματα εφόδου της δεκαετίας του '80. 
Ο Ευάγγελος ξανάγινε διαμιάς Βαγγέλας κι είναι θέμα χρόνου να κατεβάσει τα θρυλικά παντελόνια του, αφού δεν έχουμε άρτο να δούμε τουλάχιστον ας δούμε θέαμα κι ας είναι κι αποτρόπαιο.

Ο Σαμαράς έφυγε, αφήνοντας ξοπίσω το ακροδεξιό πνεύμα του να στοιχειώνει τη Ν.Δ. εις το διηνεκές
Η κεντροδεξιά στροφή παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. 
Τώρα προέχει η εκλογική διάσωση, να μαντρώσουμε ένα αξιοπρεπές ποσοστό για να 'χουμε να πορευόμαστε. 
Θα δούμε πολλά σε αυτές τις εκλογές, ιδίως στο μεταναστευτικό, όπου η Ν.Δ. θα πατήσει πάνω στις ψυχές που φεύγουν απελπισμένες από τις εμπόλεμες ζώνες για να κερδίσει ψηφαλάκια ή για να τα κόψει από τον αντίπαλο.
Πατάει ήδη στις ψυχές η Ν.Δ. και μάλιστα με ορολογία που μοιάζει πολύ -περισσότερο απ' όσο μπορεί να αντέξει η δημοκρατία μας- με την ορολογία της Χρυσής Αυγής
Ο Τράγκας, το διαχρονικό μεγάφωνο της ελληνικής Δεξιάς, ξεκίνησε την πρώτη προεκλογική εκπομπή του λέγοντας ότι τους επόμενους μήνες θα έρθουν στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και την έκλεισε λέγοντας ότι τελικά θα έρθουν στην Ελλάδα 4,2 εκατ. μουσουλμάνοι -κατά 1,2 εκατ. τους αυγάτισε τους μουσουλμάνους ο Γιώργαρος μέσα σε ένα δίωρο. 
Ο δε Άδωνις, που επί Μεϊμαράκη οργώνει τα κανάλια με τη ίδια ορμή που τα όργωνε και επί Σαμαρά, υποσχέθηκε ότι η Ν.Δ. θα κλείσει αμέσως τα σύνορα. 
Μην τα κλείσετε μόνο προς τα μέσα, κ. Άδωνι, να τα κλείσετε και προς τα έξω, για να μην μπορεί να βγάζει τα εκατομμύριά του ο φίλος σας ο Θέμος.
Οι εκλογές που έρχονται είναι πολυσύνθετες, στο τέλος όμως θα καταλήξουν στο εξής απλό δίλημμα: 
Από ποιον θα κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια ο τόπος, από την Αριστερά ή από την Δεξιά; 
Ιδού η απορία...