Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Σκουριές. Κυβέρνηση: "προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας" (video)

Δηλώσεις Πάνου Σκουρλέτη (video) / Η Υπουργική απόφαση
Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής
Ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Αυτό μεταφράζεται, όπως είπε, σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές. Ο Π. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την απόφασή του με δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με
τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους γαι τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την παύση των εργασιών στις Σκουριές.

Μετά από τόσα χρόνια, οι αγώνες τόσο των πολιτών όλης της Ελλάδας - και όχι μόνο της Χαλκιδικής- όσο και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, για την περιβαλλοντική προστασία της Χαλκιδικής, την ισόρροπη ανάπτυξή της, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δικαιώνονται. 
Το πρώτο μεγάλο βήμα για την οριστική κατάργηση της επέκτασης του εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές έγινε και μάλιστα από την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας.

Ως Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, επίσης νιώθουμε δικαιωμένοι που συμβάλαμε τα μέγιστα σε αυτήν την απόφαση. 
Με ψυχραιμία, υπομονή, επιμονή, καθαρό μυαλό και προσήλωση στον στόχο μας. Κόντρα στην τεχνητή "ανυπομονησία", στις "Κασσάνδρες", την ανθρωποφαγία, την πολιτική μικροκομματική εκμετάλλευση. 
Η στιγμή δικαιώνει τους αγώνες των στελεχών μας - μελών της Ν.Ε, των δεκάδων μελών μας σε όλο το νομό, που με την συμμετοχή τους στις Επιτροπές Αγώνα έδωσαν επί τόσα χρόνια έναν δυνατό, δύσκολο και ιδιότυπο αγώνα. 
Δικαιωνόμαστε και σε κάτι ακόμα: Κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες, από αυτήν την κυβέρνηση - και με την στήριξή μας - μπορούν να εφαρμοσθούν πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας.

Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία της Β.Α. Χαλκιδικής, τους πολίτες του κινήματος αλλά και τους εργαζόμενους, από κοινού, με σύμπνοια, ομόνοια και αλληλοκατανόηση να βάλουν από σήμερα κι όλας, τις βάσεις για μια άλλου τύπου ανάπτυξη στον τόπο τους. 
Με σεβασμό στο περιβάλλον, στο δικαίωμα όλων στην εργασία, στην κοινωνική συνοχή.

Ο Αγώνας όλων μας όμως, δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. 
Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και θα τα πετύχουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον που αξίζουμε.
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής


Η Υπουργική απόφαση
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ -ΣΚΟΥΡΙΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λαφαζανη, τα βλεπεις? ο μνημονιακος Σκουρλετης σε βγηκε απο αριστερα...