*Ενας ...καμμένος υπουργός εκθέτει την κυβέρνηση
*Πώς και γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας για την ertOpen
προβοκατορας:...συμφωνώντας απόλυτα, με την κατάληξη στο κύριο άρθρο της Αυγής  [...] Οι πολίτες έδωσαν νέα ευκαιρία, αλλά ο πολιτικός χρόνος που έδωσαν στην κυβέρνηση που εξέλεξαν είναι ελάχιστος. Αν τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά, θα εξατμιστεί [...] (προηγούμενη ανάρτηση εδω) επισημαίνουμε ένα-δυο πραγματάκια: Οι περιπτώσεις του Δ. Καμμένου, η υπουργοποίηση και η -σωστή- αποπομπή του και το κλείσιμο της ertOpen (αν και




διαφορετικά μεταξύ τους) αποτέλεσαν τα πρώτα "αγκάθια" για την νέα Κυβέρνηση, στο πρώτο κιόλας 24ωρό της. 
Χωρίς να πλατιάσουμε, αλλά με δεδομένο ότι αυτή η Κυβέρνηση, θα εξακολουθήσει να χτυπιέται καθημερινά, αλύπητα (για σοβαρά αλλά και ...ασόβαρα θέματα) απ' όλα τα κόμματα των "πικραμένων" εντός και εκτός βουλής και από τα ΜΜΕ των εργολάβων, που θα προσπαθούν να της δημιουργήσουν προβλήματα, καλό είναι να μη δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και από μόνη της
Και δεν μιλάμε για το επικοινωνιακό πεδίο, αλλά για την ΟΥΣΙΑ
Να δουλέψει δηλαδή, για την ανακούφιση του λαού και ταυτόχρονα, να μη δίνει κανένα "δικαίωμα", σε οποιονδήποτε... 
...π.χ. στην "κομμουνίστρια" -πλέον- Ραχήλ Μακρή, που μετά από περιοδεία σε 3 κόμματα (ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ) και κατάληξη στο απόκομμα των αποστατών, μιλάει σήμερα, για "αριστερή χούντα" !!!

Παραθέτουμε στη συνέχεια, σχετικά ρεπορτάζ - άρθρα για τα δυο θέματα:

Ενας καμμένος υπουργός εκθέτει την κυβέρνηση

Ο πρώτος ανασχηματισμός ήρθε πριν κλείσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της κυβερνησης: Ο «αποκεφαλισμός» Καμμένου μπορεί να είναι η ταχύτερη αποπομπή υπουργού στα νεοελληνικά πολιτικά χρονικά, σίγουρα δε είναι το τίμημα του σχεδιασμού μιας κυβέρνησης που έγινε με ελαφρότητα κατώτερη των περιστάσεων και της λαϊκής εντολής. Ο θυελλώδης, όσο και σύντομος, υπουργικός βίος του (επονομαζόμενου και «porta-porta»)  Δημήτρη Καμμένου άρχισε και τελείωσε μέσω… twitter. 
Η ανάδειξη της πληθώρας ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων του στα social media άνοιξε θύελλα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει, αργά το βράδυ, η αναγγελία της παραίτησής του με ένα tweet του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Είχε προηγηθεί το καθοριστικό τηλεφώνημα, από τις Βρυξέλλες, του πρωθυπουργού προς τον Πάνο Καμμένο με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ευθέως από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ να αναλάβει ο ίδιος, άμεσα, την ευθύνη αντικατάστασης του υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων από άλλον, κοινά αποδεκτό, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Ειδάλλως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα προς τον Πάνο Καμμένο ήταν πως την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις αποφάσεις θα έπαιρνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός  - ένα μήνυμα που συνοδεύτηκε από την επισήμανση ότι τα ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια του Δημήτρη Καμμένου «δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης».
Η ανταπόκριση του Πάνου Καμμένου ήταν μάλλον άμεση και λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι νέος υπουργός Υποδομών και Δικτύων θα είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης, καθώς ο Δημήτρης Καμμένος αποφάσισε να «διευκολύνει την κυβέρνηση» και να παραιτηθεί έως ότου εξακριβωθεί εάν τα tweets είναι γνήσια. 
Ο ίδιος ο βουλευτής, και υπουργός των… δώδεκα ωρών, είχε από το πρωί κατεβάσει τον λογαριασμό του στο twitter και υποστήριξε, με γραπτή ανακοίνωση, αφ’ ενός ότι ήταν θύμα χάκινγκ και αφ’ ετέρου ότι τα σχόλια στα social media δεν τα ανέβαζε ο ίδιος αλλά συνεργάτες του.
Με δεδομένη την έκβαση της υπόθεσης και την γνωστή, πολυσχιδή δράση του Δημήτρη Καμμένου στο διαδίκτυο το ερώτημα για την γνησιότητα των tweets πιθανόν και να αποβεί ρητορικό – στο δε έτερο, πολιτικό ερώτημα γιατί η «ασφαλής» λύση Σγουρίδη δεν είχε επιλεγεί εξ αρχής, κυβερνητικές πηγές αναγνώριζαν ότι η γκάφα επήλθε από καραμπόλα: 
Το όνομα του Δημήτρη Καμμένου ετέθη ως αντιπρόταση από τον Πάνο Καμμένο μετά την κάθετη άρνηση του Μαξίμου να συζητήσει ενδεχόμενη υπουργοποίηση του Νίκου Νικολόπουλου.
Το γιατί ουδείς από το κυβερνητικό επιτελείο δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει και να αξιολογήσει το πολιτικό προφίλ του βουλευτή των ΑΝΕΛ πριν τον χρίσει υπουργό είναι ένα τρίτο ερώτημα, στο οποίο μέχρι στιγμής δεν απαντά ουδείς
Το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε πλήρως για το ποιος ακριβώς είναι ο… porta-porta Καμμένος και για τη θύελλα που έχει ξεσηκώσει η υπουργοποίησή του όταν πλέον είχε φθάσει στις Βρυξέλλες και στην σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό.

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Μπόλαρη
Πέραν της κωμικοτραγικής υπόθεσης Καμμένου, αντιδράσεις εκ των έσω του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και η συμμετοχή στην κυβέρνηση του, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Μάρκου Μπόλαρη στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, συνδέει τον Μάρκο Μπόλαρη με την υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών το 2012 και αναφέρει ότι η υπουργοποίηση τόσο του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ όσο και του Δημήτρη Καμμένου «προσβάλει τα δικαιώματα, τις αξίες και τις πολιτικές αρχές» του κόμματος.
«Ο Μάρκος Μπόλαρης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ήταν υφυπουργός Υγείας  το 2012, με υπουργό υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή.
Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς».

 ========================================

Πώς και γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας για την ertOpen 

H ertOpen κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα για ανοικτή ΕΡΤ, απέναντι στο "μαύρο" σχεδόν από την πρώτη μέρα που μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ, τον Νοέμβριο του 2013: 
με τη συμβολή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στην Αθήνα, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της ertOpen, το πρόγραμμα του οποίου αναμετέδιδαν όλα τα τοπικά ραδιόφωνα της Ε.ΡΑ. και στη Θεσσαλονίκη με την εκπομπή της ΕΡΤ-3. 
Όταν λίγο μετά την έναρξη των ραδιοφωνικών εκπομπών στα τέλη του 2013, διαμαρτυρήθηκε ο Galaxy ότι παρενοχλούνταν από την εκπομπή της ertOpen, που εξέπεμπε, τότε, στους 93,8 FM, οιαγωνιζόμενοι εργαζόμενοι από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισαν να μεταφέρουν το πρόγραμμά τους σε άλλη συχνότητα, στην 106,7 FM. 

Ήταν μια "ελεύθερη" συχνότητα η οποία είχε παραχωρηθεί στην ΕΡΤ από τη Βουλή (στην οποία Βουλή είχε παραχωρηθεί με νόμο). 
Από τη συχνότητα αυτή εξέπεμπε το πρόγραμμα του Ράδιο Φιλία η παλιά ΕΡΤ, το οποίο πρόγραμμα καταργήθηκε τόσο από τη Δ.Τ. όσο και στη συνέχεια από τη ΝΕΡΙΤ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της ertOpen εξέπεμπε πλέον από τους 106,7 από την άνοιξη του 2014 με πομπούς εγκατεστημένους στα Τουρκοβούνια, ενώ το στούντιο βρισκόταν σε εγκαταστάσεις της ertOpen επί της οδού Μεσογείων, απέναντι από την ΕΡΤ. 
Τα μηχανήματα, τόσο στο σημείο εκπομπής (κεραιοσυστήματα, χώρος κλπ), όσο και στο στούντιο παραγωγής, είχαν παραχωρηθεί από τον μηχανικό Στ.Μπαϊρακτάρη, ο οποίος βοηθούσε ως αλληλέγγυος με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή του ραδιοφώνου
Ο Στ. Μπαϊρακτάρης προέρχεται από την ομάδα του αείμνηστου Ρούσσου Κούνδουρου ο οποίος είχε ιδρύσει το 1986 τον πρώτο μήυ κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, το ιστορικό "Κανάλι 15".

Ωστόσο, η συνεργασία του κ. Μπαϊρακτάρη με την ertOpen δεν εξελίχθηκε ομαλά: 
ήδη από τα τέλη του 2014 ο Στ. Μπαϊρακτάρης αποχωρεί από το εγχείρημα, ζητάει πίσω τα μηχανήματα που έχει παραχωρήσει και καταθέτει σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, στις 11 Ιουνίου 2015 ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους. 
Ο κ. Μπαϊρακτάρης επανέρχεται με νέα καταγγελία στην αστυνομία
Βάσει της καταγγελίας αυτής επενέβη το αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο των ραδιοσυχνοτήτων, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία διαπιστώνει παράνομη εκπομπή από τα Τουρκοβούνια, όπου δεν προβλέπεται κάν νόμιμο κέντρο εκπομπής.
Η ΕΕΤΤ με έγγραφό της ενημερώνει την ΕΡΤ σχετικά και ζητά να μάθει ποιος εκπέμπει από παράνομο σημείο εκπομπής. 
Στο υπόμνημά της προς την ΕΕΤΤ η ΕΡΤ αναγνωρίζει ότι η συχνότητα 106,7 είναι δική της συχνότητα, η οποία όμως δεν αξιοποιείται από την ίδια και δηλώνει άγνοια από ποιον χρησιμοποιείται.
Μετά από την απάντηση της ΕΡΤ, η ΕΕΤΤ απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και η συνέχεια είναι γνωστή: 
διέταξε την κατάσχεση των μηχανημάτων και οδήγησε τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη και τον Ταμία Δημήτρη Κούνη στο αυτόφωρο. 
Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ