Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουριές. TΩΡΑ: Τραμπουκισμοί στη λαϊκή αγορά Παλαιοχωρίου...

Τραμπουκισμοί στη λαϊκή αγορά Παλαιοχωρίου 
από μεταλλωρύχους με την ανοχή της αστυνομίας
Τραγικά πράγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη λαϊκή αγορά του Παλαιοχωρίου, γνωστού «κάστρου» της Ελληνικός Χρυσός… Αντιγράφουμε ακέραιο το μήνυμα που λάβαμε από αναγνώστη:





«Γράψτε τα, να μάθει ο κόσμος… Χθες διάφοροι καλοθελητές μας ειδοποίησαν πως αν τολμήσουν να ανοίξουν τον πάγκο τους στην λαική του Παλαιοχωρίου οι λαϊκατζήδες απο την Μεγ.Παναγία και την Ιερισσό οι μεταλλωρύχοι θα σπάσουν τους πάγκους τους…. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Πρωτα γιατί πρέπει να εξακριβώσεις την είδηση και δεύτερον δεν το πιστεύεις. Ελα ρε, θα πιάσουν τόσο πάτο; 
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία γι’αυτό, όμως απάντησε πως δε μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν υπάρχει γεγονός…. Το γεγονος βέβαια ηρθε σήμερα που ενας μανάβης απο τη Μεγ. Παναγία αποφάσισε πως θα ανοίξει το μαγαζί του αφού έχει αυτό το δικαίωμα….. Μόλις πήγε να ανοίξει μαζεύτηκαν 50 τραμπούκοι και του το απαγόρευσαν φωνάζοντας και απειλώντας… Μην τυχον κι ανοίξ” θα στα σπάσουμι ούλα. Ημείς χάσαμι τις δλιές μας. Δεν θα πάρς κι ισι μερουκάματου. Κι καθέ Παρασκευή θα είμαστι ιδώ. Δεν πρόκειτι να σ’αφήσουμι να ξαναδουλεψ’τι.
Ο άνθρωπος κατάλαβε ότι το μόνο που του μένει είναι να καλέσει την αστυνομία γιατί το πλήθος ήταν εξαγριωμένο και φοβήθηκε για την ασφάλειά του. Κάλεσε την αστυνομία η οποία αφού ηρθε τον προέτρεπε να ανοίξει χωρίς όμως να του εγγυάται την ασφάλειά του… Κι έχουμε τώρα τον λαικατζή μέσα στ’αμάξι του, τους τραμπούκους της εταιριας να γαυγίζουν πως αυτο θα γίνεται κάθε Παρασκευή και την αστυνομία να κοιτάει απαθής…
Επίσης χθες εκδιώχθηκε απο το Παλαιοχώρι ο ψαράς που πήγε να πουλήσει ψάρια εκεί, επειδή είναι απο την Ιερισσό.
Πέστε μου τώρα σε ποιά ευνομούμενη χώρα οι πολίτες πρέπει να παίρνουν την άδεια μιας εταιρείας για να κάνουν την δουλειά τους αστυνομία και πολίτες;».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:00 π.μ.: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μεταλλωρύχοι εξακολουθούν να μην αφήνουν τον λαϊκατζή να μην ανοίξει τον πάγκο του. Καμμιά δεκαριά αστυνομικοί παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα. Πολλοί πάγκοι είναι άδειοι γιατί η απειλή διαδόθηκε από χθες, ενώ σε όλη τη λαϊκή αγορά επικρατεί παγωμάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: