Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουριές.Σκουρλέτης:"Η προστασία περιβάλλοντος αφορά ανθρώπινες ζωές"(vid)

«Δεν είναι μόνο η εξόρυξη χρυσού που προσφέρει δουλειές στη Χαλκιδική»
«Πολλά ακούστηκαν προεκλογικά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης φέρνοντας ως παράδειγμα ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε ισχυριστεί προεκλογικά για τις δεκάδες αποφάσεις του ΣΤΕ που δεν γίνονται σεβαστές κάτι που είναι απολύτως ψέμα. Παρόλα αυτά σημείωσε ο υπουργός αυτή η δήλωση αναπαράχθηκε από γνωστό μεγάλο κανάλι, ενώ είναι απόλυτα ψευδής καθώς δεν γίνεται οι αποφάσεις του




ΣΤΕ, να μη γίνονται σεβαστές.
Εξήγησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι «η πραγματική προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός συζητιέται την άλλη Παρασκευή. Στις 15 του μηνός είχε συζητηθεί η αναστολή που δεν έγινε δεκτή από το ΣΤΕ».
 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι υποχρεώσεις της εταιρείας
«Το μείζον ζήτημα είναι ότι πρέπει να μας αποδείξουν τον τρόπο εξόρυξης, που είναι αβλαβής για το περιβάλλον. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν εργαστηριακές εφαρμογές του τρόπου εξόρυξης στην Φιλανδία αλλά η σύμβαση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο αλλά επιτόπια εφαρμογή του τρόπου αυτού». 
Είναι κάτι που έπρεπε εδώ και τρία χρόνια να το είχε πράξει και το δεν έγινε ως σήμερα, αυτό κάτι σημαίνει. 
Πρέπει να γίνεται σεβαστό ότι υπογράφεται με το Ελληνικό Δημόσιο, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αφορά ανθρώπινες ζωές
«Δεν είναι μόνο η εξόρυξη χρυσού που προσφέρει δουλειές στη Χαλκιδική».

Ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «εκτός αυτού υπάρχουν και άλλα ζητήματα για περιβαλλοντικές παραβιάσεις της εταιρείας. Ο υπουργός είπε ότι περιμένει επ' αυτού τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που έχουν κάνει επιτόπιους ελέγχους και έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ εν μέρει δικαιολογημένα, γιατί λείπει προσωπικό, αλλά πρέπει να έχουμε όλη την εικόνα στα χέρια μας πριν την Παρασκευή.
«Συμφώνησα με τους εργαζόμενους στη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα με την εταιρεία να παραστούν και οι ίδιοι» πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης, για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης που ενδεχομένως υπάρχουν.

στο βιντεο απο 1΄15΄΄μέχρι 8΄15΄΄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: