Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Υπάρχουν και τίμιες παραιτήσεις* (χωρίς υπονόμευση και αποστασία...)

προβοκατορας
Παραιτήθηκε πριν από λίγο, από το βουλευτικό αξίωμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος) Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ζητώντας από τον πρόεδρο της βουλής, να ξεκινήσει τη διαδικασία αντικατάστασής του. Την παραίτηση του, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, πληροφορούμενος την πρόθεσή του να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία στη βουλή, διαφωνώντας με το ν/σ για προαπαιτούμενα. Τη θέση του





στη βουλή, θα πάρει λογικά, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, εξωκοινοβουλευτικός -σήμερα- αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

*Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είναι ο πρώτος και ο μόνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που παραιτείται, σεβόμενος τον "Κώδικα δεοντολογίας για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ", που αναφέρει σαφώς: "Όλοι/ες  οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες" και παραδίδει την έδρα του, στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε, χωρίς να γίνεται υπονομευτής της κυβέρνησης και αποστάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ