Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Δίχτυ προστασίας / Παράλληλο πρόγραμμα / Η 2η χρεοκοπία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

-Δίχτυ προστασίας 
 σε στεγαστικά δάνεια, δάνεια μικρομεσαίων και καταναλωτικά
-Τα πρώτα μέτρα από το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης
-Η 2η χρεοκοπία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Με τη συμφωνία που έκλεισε τελικά χθες το βράδυ μένουν εκτός της δυνατότητας μεταπώλησης σε ξένα funds τα στεγαστικά δάνεια, τα καταναλωτικά και τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία. Προστατεύονται επίσης όλα τα δάνεια ενήμερων δανειοληπτών. Η σχετική συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ για όλα τα θέματα που περιέχονται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων επιτρέπει τη μεταβίβαση σε ειδικές εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείριση κόκκινων δανείων μόνο των μεγάλων δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων. Για ταυπόλοιπα η διαπραγμάτευση μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο και θα διέπεται από τις ρυθμίσεις που πέρασαν πρόσφατα για την πρώτη κατοικία.
Θετική έκβαση για την ελληνική πλευρά είχε ακόμα η συμφωνία για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το μισθολόγιο στο Δημόσιο
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη. 
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούσαν χθες πως η πρώτη αξιολόγηση είναι κοντά στην ολοκλήρωση και έτσι πλησιάζει η ώρα να μπει επί τάπητος το θέμα του χρέους.

Βουλή: Τα πρώτα μέτρα από το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Τα πρώτα μέτρα από το παράλληλο πρόγραμμά της αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Στο νομοσχέδιο με τίτλο "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις που αφορούν την ίδρυση ΚΕΠ των φτωχών, ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων αλλά και η παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016.
Στις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:

*δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους
*εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για την ΒΙΟΜΕ
*ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ
*κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΗ για τις ευπαθείς ομάδες
*νομοθετική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών
*οριστική επίλυση της εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ του 1997 με την μετάταξή τους σε πίνακα διοριστέων
*δίνεται η δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί από τα σωφρονιστικά καταστήματα:
*επιλύεται το ζήτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών σε αγρότες-εργοδότες
*ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα επιδόματα επικινδυνότητας και ανθιυγεινής εργασίας
*επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια
*προκήρυξη διαγωνισμού για την αντιμετώπιση ιατροφαρμακευτικών αναγκών των μεταναστών
*υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
*επίλυση προβλημάτων ιατρών του ΕΣΥ
*παροχή κινήτρων για ιατρεία σε άγονες και νησιωτικές περιοχές
*ρυθμίσεις του χρόνιου προβλήματος με την τεράστια αναμονή στις λίστες των χειρουργείων

Η δεύτερη χρεοκοπία για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η απαίτηση των θεσμών να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που τα μη εξυπηρετούμενα κατακόκκινα δάνειά τους, συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, δεν εξυπηρετούνται και με τον ρυθμό και το εκλογικό ποσοστό ειδικά του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν σε αυτόν τον αιώνα.

Τα δάνεια αυτά εδόθησαν από την Αγροτική Τράπεζα, την οποία και τα δύο κόμματα μεταχειρίστηκαν σαν κομματικό μαγαζί τοποθετώντας στη διοίκησή της, είτε τον ταμία του κόμματος είτε τον κουμπάρο του αρχηγού
Μια τράπεζα ειδικού σκοπού, δηλαδή για την ενίσχυση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, μια τράπεζα απολύτως λαϊκή, με καταστήματα σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, κανιβαλίστηκε από τον δικομματισμό και μετά παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής σε παίκτη του συστήματος.
Μια τράπεζα με ανεπτυγμένη τεχνογνωσία, όχι μόνον στην τραπεζική αγορά, αλλά και στα μυστικά της αγροτικής ανάπτυξης, με δύο λόγια μια τράπεζα - εργαλείο, προσέφερε τα υψηλής αξίας και δυναμικής κινητά και ακίνητα περιουσιακά της στοιχεία στην εμπορική τραπεζική κερδοσκοπία. 
Και όμως υπάρχουν πολιτικοί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ζητώντας ευθύνες και εκτοξεύοντας απειλές για εξεταστικές επιτροπές. 
Εγκαλούν δηλαδή την κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. 
Την κυβέρνηση που έχει ανακοινώσει ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα εξεταστεί στη Βουλή ύστερα από έρευνα που θα πραγματοποιήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων. 
Ερώτημα: Πλήρωσε κανείς για αυτά τα οικονομικά κακουργήματα; 
Με τον Ευ. Βενιζέλο να μεριμνά για την ευρωστία του θεσμικού πλαισίου, ελάχιστοι διαπλεκόμενοι απατεώνες του πολιτικού συστήματος έδωσαν λόγο στη Δικαιοσύνη.

Και τώρα τι γίνεται; 
Μπορούμε να αφήσουμε δύο ιστορικά κόμματα να χρεοκοπήσουν, με απαίτηση των δανειστών; 
Θα λέγαμε ότι, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που έχουν κόκκινα δάνεια, οι υπεύθυνοι από τα δύο κόμματα θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες για τη ρύθμιση των δανείων τους. 
Και αφού το κάνουν, ας αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους. 
Αν παραταύτα δεν βγαίνει κάτι, τότε ας καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή παρακαλώντας την κυβέρνηση να την στηρίξει εφ' όσον η πρότασή τους είναι βιώσιμη
Και ειδικά από το ΠΑΣΟΚ, αν δεν θέλει να διαπραγματευτεί η ίδια η κ. Γεννηματά, ας στείλει τότε ως αντιπρόσωπο τον Γ. Παπανδρέου, αφού επί προεδρίας του το χρέος του ΠΑΣΟΚ υπερδιπλασιάστηκε! 
Και καλά θα κάνουν να σταματήσουν τα παραμύθια πως για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχει επιληφθεί εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: